Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 05/06/2023

Επιστολή Αστυνομικού στο Policenet.gr:

 

Αγαπητό policenet, οι αστυνομικοί διανύουμε ίσως τα χειρότερα χρόνια της ιστορίας μας.

Κάποιοι θεωρούν περίπου φυσιολογικό να μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις θα έλεγε κανείς ότι μας έχουν στο μυαλό τους ως εξής: Κακοπληρωμένοι Αστυνομικοί που  δεν "δικαιούνται" να παραπονεθούν .

Ίσως κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν δεδομένα πολύ δυσκολα και ασυνήθιστα.

Δεν δικαιούνται να υπηρετήσουν στους τόπους τους μέχρι να πάρουν μετάθεση εκεί (αυτό για πολλά μέρη της Ελλάδας χρειάζεται δεκαετίες ή μπορεί να μην γίνει και ποτέ).

Για αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτηση τους δεν δικαιούνται να παραιτηθούν.

Δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν δεύτερη εργασία.

Οι βάρδιες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, δημιουργούν πολλές φορές πρόβλημα στο κράτημα των παιδιών μας, κάτι το οποίο συνεπάγεται επιπρόσθετα έξοδα.

Ασφαλώς οι δυσκολίες της καθημερινότητας κάνουν πολύ δυσκολη υπόθεση την απόκτηση πτυχίων ή δεξιοτήτων που να μπορούν μελλοντικά να αξιοποιηθούν σε ενδεχόμενη παραίτηση από το Σώμα.

Ενω λοιπόν καθημερινά ακούμε για τραυματισμους αστυνομικών αλλά και θανάτους εν ώρα υπηρεσίας, καμία πολιτική δυναμη έως τωρα δεν έχει αναγνωρίσει αυτά που πραγματικά προσφέρουμε.

Όλοι ξέρουν να κρίνουν τα ατοπήματα της ΕΛ.ΑΣ. (και σε ένα βαθμό καλά κάνουν) αλλά κανείς δεν αποτιμά με ειλικρίνια την καλή δουλειά των στελεχών της και την "ανηφόρα" που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Μέσα από την ιστοσελίδα σας θα ήθελα να πω μία καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας και να παρακαλέσω τους εκπροσώπους μας να πάψουν να τρώγονται μεταξύ τους, να ενωθούν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Τέλος, καλώ και το Policenet να μας πει τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Κάντε ένα ρεπορτάζ για την αντιμετώπιση που έχουν οι Αστυνομικοί εκεί. Σας ευχαριστώ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis