Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΤΟΥΡΚΙΑ
17:59 | 14/03/2024

Στην προσεχή ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που προγραμματίζεται για τις 22 Απριλίου, αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας.

Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί 'Ακτουρκ.

Διαβάστε επίσης

Πηγές του υπουργείου σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι βέβαιο το χρονοδιάγραμμα της συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα πραγματοποιηθεί με την Ελλάδα,ανέφεραν ότι η τουρκική πλευρά δίνει έμφαση στη διατήρηση του θετικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, επαναλαμβάνουν ωστόσο την αποφασιστικότητά τους να προασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, δήλωσαν τα εξής: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία εστιάζουμε αμοιβαία σε μια θετική ατζέντα με την Ελλάδα. Σε αυτή την περίοδο που δίνουμε έμφαση στη σημασία της διατήρησης του θετικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, πιστεύουμε ότι η εγκαθίδρυση μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης με προσέγγιση επικεντρωμένη στη λύση θα ωφελήσει και τις δύο χώρες. Από την άποψη αυτή, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Πιστεύουμε ότι οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτελούν σημαντική ευκαιρία για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και, συνεπώς, η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα προς τα τέλη Απριλίου. Ως Τουρκία, κάνουμε τα βήματά μας σε αυτό το πλαίσιο και επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία πως διατηρούμε την αποφασιστικότητά μας ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα».

του ανταποκριτή μας Γ. Μανδαλίδη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis