Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικο τμημα
00:19 | 20/12/2022

Άμεση ήταν η σύλληψη του δράστη του πυροβολισμού με κυνηγετικό όπλο κατά του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου το βράδυ του Σαββάτου (17/12).

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους του ΑΤ Αλιβερίου, έφτασαν πολύ γρήγορα στην ταυτοποίηση του 49χρονου δράστη ο οποίος πρόσφατα είχε διάφορες παραβάσεις του ΚΟΚ και τον γνώριζαν οι τοπικές αρχές.

Διαβάστε επίσης

Όπως επιβεβαιώνει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο δράστης στις 22:55’ το βράδυ του Σαββάτου, προσέγγισε πεζός το ΑΤ Αλιβερίου και κάνοντας χρήση κυνηγετικού όπλου που έφερε μαζί του, πυροβόλησε μια φορά προς αυτό, με αποτέλεσμα τη θραύση του υαλοπίνακα προσόψεώς του, ενώ ακολούθως τράπηκε πεζός σε φυγή.

Εικόνα
οπλο

(Το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του)

Το σημείο και η γύρω περιοχή γρήγορα γέμισε αστυνομικούς, που ενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μάλιστα ο χώρος εξερευνήθηκε διεξοδικά από Αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ενώ περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου cal 12 και ένας συγκεντρωτήρας αυτού.

«Ήμουν μεθυσμένος»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του, εκείνος φέρεται να τους είπε ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης και με την αφορμή των παραβάσεων που του είχαν βεβαιωθεί, έκανε ότι έκανε. Οι αστυνομικοί βρήκαν να έχει και το κυνηγετικό όπλο με το οποίο φέρεται να πυροβόλησε κατά του ΑΤ και το οποίο κατείχε νόμιμα. Το όπλο κατασχέθηκε, όπως και το αγροτικό ΙΧΦ με το οποίο διέφυγε από το σημείο που πυροβόλησε.

Εικόνα
π

 

Σημειώνεται ότι κατά την χρονική στιγμή του πυροβολισμού, δεν υπήρχαν πολίτες εντός του Αστυνομικού Τμήματος και δεν κινδύνευσε, ούτε τραυματίστηκε κανένας Αστυνομικός. 

Για αυτό και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 49χρονος είναι μόνο της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Με αυτές θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πηγή:  lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis