Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
21:01 | 19/12/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

 

Διαβάστε επίσης

Αγαπητό policenet

Eυχαριστώ πρωκαταβολικά για τη φιλοξενία του άρθρου μου και εύχομαι με την ευκαιρία καλά Χριστούγεννα σε εσάς και τους αναγνώστες σας.

Τίτλος άρθρου: 64 ώρες νυχτερινά και τρίχες κατσαρές

3 μήνες έχουν περάσει από την 01 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία από την οποία και έπειτα εφαρμόζεται πλέον το αυξημένο σε 64 ώρες νυχτερινής εργασίας (από 48 που ήταν) μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.

<< Ήταν δίκαιο>>, <<το οφείλαμε στους αστυνομικούς>>, <<υλοποιούνται ένα ένα τα αιτήματα των αστυνομικών>>, είναι κάποιες μόνο από τις βαρύγδουπες εκφράσεις με τις οποίες ντύνουν τις ανακοινώσεις τους πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι των αστυνομικών.

Είναι όμως έτσι;

Υπηρετώ σε Α.Τ. του κέντρου της Αθήνας και διαπιστώνω πως ΚΑΝΕΝΑΣ από τους συναδέλφους μου, όπως ούτε και εγώ, έχουμε συμπληρώσει τους 3 τελευταίους μήνες που ισχύει το αυξημένο πλαφόν 64 ωρες νυχτερινής εργασίας. Η πικρή αλήθεια είναι πως με το ζόρι συμπληρώνονται και οι 48 ώρες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και οι 48 ώρες φαντάζει δύσκολο συμπληρωθούν.

Πλην ελαχίστων αστυνομικών υπηρεσιών ασφαλείας που αποτελούν ένα 5% -10%, η συντριπτική υπόλοιπη πλειοψηφία του 90%, δεν μπορεί ούτε τις 48 ώρες να συμπληρώσει και δεν αποκομίζει το παραμικρό όφελος από την αύξηση του πλαφόν.

Η αύξηση του πλαφόν είναι ένα προπέτασμα επικοινωνιακού καπνού.

Όσο καπνός όμως και να σηκωθεί, την πικρή αλήθεια την αντιλαμβάνονται οι αστυνομικοί στην οικονομικά ασφυκτική καθημερινότητα τους. Η καθημερινή φιλάρεσκη παρουσία εκπροσώπων τους στα κανάλια, δε θα γλυτώσει κανέναν από το ποτάμι της οργής που θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

€2.77 είναι η περικομμένη αποζημίωση για κάθε ώρα νυχτερινής εργασίας (από €2,96 που ήταν προ μνημονίων!!) και αντί να κάνετε μια τίμια αύξηση σε αυτό το ποσό, ανακοινώνετε εικονικές αυξήσεις σε πλαφόν, από τις οποίες επωφελείται μόνο ένα 5% των αστυνομικών.

Κυριακή κοντή γιορτή… έρχονται εκλογές!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis