Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police
22:58 | 28/08/2023

Στον δήμο Μονρόε της πολιτείας Νιου Τζέρσευ των ΗΠΑ η αστυνομία διαθέτει πλέον περισσότερα εργαλεία για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Αυτό το καλοκαίρι, εγκαταστάθηκαν 26 περιπολικά με συστήματα κάμερας και αυτοματοποιημένες συσκευές ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης

Αυτή η τεχνολογία υψηλής ταχύτητας, ελεγχόμενη από υπολογιστή καταγράφει αυτόματα τους αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας και ο έλεγχος γίνεται σε πραγματικό χρόνο με κρατικές βάσεις δεδομένων.

Το αστυνομικό τμήμα αγόρασε επίσης 10 σταθερές κάμερες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές τοποθεσίες γύρω από τον δήμο για να διαβάζουν πινακίδες κυκλοφορίας και να ενημερώνουν την αστυνομία για κλεμμένα αυτοκίνητα και αγνοούμενους, που πιθανόν κυκλοφορούν μέσα στην πόλη.

Το τμήμα διαθέτει επίσης 72 κάμερες σώματος και σχετικό εξοπλισμό, καθώς και 72 tasers.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Michael J. Biennas είπε ότι ο πρόσφατα εγκατεστημένος εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις δυνατότηες των αστυνομικών και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

«Επίσης η νέα τεχνολογία μας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στη διεκπεραίωση των αστυνομικών επιχειρήσεων και επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία με τις κρατικές και νομαρχιακές αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε συχνά», είπε ο αρχηγός.

Στο πλαίσιο του 10ετούς προγράμματος, οι κάμερες στα περιπολικά και τα τέιζερ θα αντικαθίστανται κάθε πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της συμφωνίας. Οι κάμερες σώματος θα αντικαθίστανται επίσης κάθε 2 ½ χρόνια..

Ο Biennas τόνισε την ανάγκη σχεδιασμού και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε τακτική βάση.

«Όταν πρόκειται για την ασφάλεια των κατοίκων μας, δεν μπορούμε να βασιστούμε σε παροχημένο εξοπλισμό», είπε ο επικεφαλής.

«Το 10ετές πρόγραμμα είναι προοδευτικό, προβλέπει τη μεταβαλλόμενη δυναμική των αστυνομικών επιχειρήσεων και παρέχει τις απαραίτητες ενημερώσεις του εξοπλισμού μας».

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis