Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:39 | 28/08/2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε πρόσφατα (με ψήφους 12-3) υπέρ της έγκρισης μιας αστυνομικής σύμβασης που αυξάνει τις δαπάνες για τις αμοιβές των αστυνομικών κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η δήμαρχος Κάρεν Μπας είχε προσπαθήσει να ενισχύσει τις αυξήσεις και τα μπόνους, υποστηρίζοντας ότι η πόλη θα μπορούσε να προσλάβει αλλά και να κρατήσει καλύτερα τους αστυνομικούς της οι οποίοι είχαν πέσει κάτω από 9.000 στην αρχή του οικονομικού έτους - ο χαμηλότερος αριθμός την περασμένη δεκαετία.

Διαβάστε επίσης

 

Ο αρχικός μισθός για έναν αστυνομικό θα αυξηθεί από τα τρέχοντα $74.000 σε περισσότερα από $86.000 τον πρώτο χρόνο, με περαιτέρω αυξήσεις κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Ο Traci Park -μέλος του Συμβουλίου- είπε ότι το συμβόλαιο με την Αστυνομία του Λος Άντζελες καταδεικνύει μια «πολύ καθυστερημένη» δέσμευση προς τους αστυνομικούς που εκπροσωπεί.

«Και στέλνει ένα μήνυμα ότι το Λος Άντζελες λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη δημόσια ασφάλεια», είπε ο Παρκ.

 

Αλλά οι επικριτές του συμβολαίου είπαν ότι η διοχέτευση περισσότερων χρημάτων στο LAPD - θεωρείται ήδη το πιο ακριβό τμήμα και κοστίζει στην πόλη περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως - θα επιβαρύνει τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς και θα δημιουργήσει πιθανόν περιορισμούς σε άλλες υπηρεσίες.

Από τα μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν "όχι" οι Eunisses Hernandez, Hugo Soto-Martinez και Nithya Raman. 

Το νεοεκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Imelda Padilla εξέφρασε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αλλά ψήφισε υπέρ της σύμβασης, με το σκεπτικό ότι το συμβούλιο έπρεπε να εξετάσει τα επίπεδα στελέχωσης του LAPD.


Δείτε ακόμα στο Policenet.gr: Η πληρωμή των υπερωριών αλλά και το δικαίωμα να εργαστούν στο ιδιωτικό τομέα, ανεβάζει πολύ τις μισθολογικές απολαβές των Αστυνομικών στο Manchester των Η.Π.Α


Το πρώτο έτος της σύμβασης με το αστυνομικό σωματείο θα προσθέσει 123 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του LAPD, ακολουθούμενο από 75 εκατομμύρια δολάρια το έτος '24-25, $91 εκατομμύρια το '25-26 και άλλα $95 εκατομμύρια το '26-27.

Μέχρι το τελευταίο έτος της σύμβασης, 384 εκατομμύρια δολάρια θα έχουν δεσμευτεί για τη μισθοδοσία της αστυνομίας.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis