Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ny pd
18:14 | 29/07/2023

Ο Οδηγός Περιπολίας του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι, ενώ η καταγραφή της αστυνομίας επιτρέπεται γενικά, "οι πολίτες δεν επιτρέπεται να φωτογραφίζουν και/ή να καταγράφουν αστυνομική δραστηριότητα εντός των εγκαταστάσεων του Τμήματος" και οι αστυνομικοί είναι εξουσιοδοτημένοι να ζητούν από το άτομο να σταματήσει τη μαγνητοσκόπηση και να το συλλάβουν αν δεν το κάνει.

Έκπρόσωπος του τμήματος είπε ότι η μαγνητοσκόπηση μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα "υπονομεύει την ιδιωτικότητα των ανθρώπων που αλληλεπιδρούν με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των συνεχιζόμενων ερευνών".

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, ένας νομικός, ο Sean Paul Reyes σε συνεργασία με τον δικηγόρο Andrew Case, έχει καταθέσει ομοσπονδιακή αγωγή κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης σχετικά με το δικαίωμα καταγραφής εντός του Τμήματος.

Σύμφωνα με αυτούς, το Τμήμα είναι σωστό - μέχρι ένα σημείο. Συγκεκριμένα, οι ίδιοι πιστεύουν ότι ενώ μέρη του αστυνομικού τμήματος είναι σίγουρα εκτός ορίων, τα μέρη στα οποία υποδέχονται το κοινό αποτελούν μια διαφορετική ιστορία.

"Το Αστυνομικό  Τμήμα της Νέας Υόρκης λέει ότι χρειάζεται αυτή την πολιτική για να προστατεύσει την ταυτότητα όσων περιμένουν στην ουρά στα σημεία υποδοχής του κοινού", σημείωσε ο Case σε συνέντευξη τύπου. "Αλλά το Τμήμα έχει άφθονο ιδιωτικό χώρο. Οι ευαίσθητοι μάρτυρες δεν μπαίνουν από την κεντρική είσοδο και περιμένουν μπροστά σε ένα πλήθος αγνώστων."

"Ο ισχυρισμός μας είναι ότι ο εν λόγω κανόνας, ο τρόπος που γράφτηκε και ο τρόπος που εφαρμόζεται, δεδομένου ότι πρόκειται για απόλυτη απαγόρευση, δεν είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος και, ως εκ τούτου, παραβιάζει το Σύνταγμα".

Εκτός από τα δικαστικά έξοδα και τις αμοιβές δικηγόρου, ο Reyes ζητά ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης που θα εμποδίζει τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε για απλή βιντεοσκόπηση σε προσβάσιμα στο κοινό μέρη του Τμήματος.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis