Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:14 | 04/03/2024

Σύντομα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της Μ. Βρετανίας τα αυτόνομα οχήματα, μετά την επιθυμία της βρετανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτό τον τομέα.

Σε δηλώσεις τους οι υπουργοί αναφέρουν ότι τα αυτόνομα οχήματα θα βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους, ενώ θα μειώσουν και τα ατυχήματα. Όμως η κυβέρνηση χρειάζεται να ψηφίσει νέους νόμους επειδή οι οδηγοί θεωρούνται επί του παρόντος υπεύθυνοι για τα οχήματά τους, ενώ η αλλαγή στη νομοθεσία θα επιτρέπει σε κάθε άτομο στο όχημα, όπου κι αν κάθεται, να αντιμετωπίζεται ως επιβάτης.

Διαβάστε επίσης

Το 2022 σημειώθηκαν 1.711 θάνατοι σε τροχαία στη Μ. Βρετανία και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα σώσουν εκατοντάδες ζωές. Ήδη σήμερα τα αυτόνομα λεωφορεία δοκιμάζονται στο Εδιμβούργο και τα αυτόνομα βαρέα φορτηγά οχήματα δοκιμάζονται στο Σάντερλαντ. Από την άλλη ένα θέμα που προβληματίζει είναι η διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν κυβερνοεπιθέσεις στα λογισμικά των αυτόνομων οχημάτων. Και αυτό γιατί τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να «χακαριστούν» και να ελέγχονται εξ αποστάσεως από άτομα που θα έχουν ως στόχο την δολιοφθορά.

Το νομοσχέδιο θα ξεκλειδώσει μια σειρά από θέματα που έχουν σχέση με την αυτόνομη οδήγηση, μετατρέποντας τα αυτόνομα οχήματα ιδιαίτερα ασφαλή.

Αναμένεται ότι το 40% των νέων αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία θα μπορούσε να έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης έως το 2035. Η νέα τάση της οδήγησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να δημιουργήσει έως και 38.000 θέσεις εργασίας μέχρι την συγκεκριμένη χρονολογία.

Κυριάκος Παρασίδης - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis