Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
arrest
23:44 | 06/08/2023

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (5/6-7-2023) σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις αλλοδαπόι διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε Παλαιά Εθνική οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Επιπλέον προέκυψε ότι το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχουν δηλωθεί κλοπή την 4-5-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι τρείς διακινητές επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis