Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
19:44 | 23/03/2023

Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με την επωνυμία «Spartan Spear» μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου Β-52 της Bomber Task Force της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε αποστολή συνοδείας και μία ομάδα τερματικής καθοδήγησης πυρών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ. Κατά την διεξαγωγή της εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων από το αεροσκάφος Β-52 με κατάδειξη από την ομάδα τερματικής καθοδήγησης πυρών της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ στο πεδίο βολής Γλαφυρών.

Διαβάστε επίσης

H «Spartan Spear» εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, και συμβάλλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας, καθώς και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας και συνοχής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis