Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:59 | 29/12/2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

«Οι γυναίκες και ο άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται πάντοτε στην πρώτη γραμμή της προσφοράς προς την κοινωνία, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση σε όλες τις δύσκολες και δυστυχώς, συχνές περιπτώσεις φυσικών καταστροφών αλλά και άλλων σοβαρών συμβάντων. Θεώρησα χρέος μου, αυτές τις γιορτινές μέρες να σας επισκεφθώ, γιατί εσείς βρίσκεστε εδώ, προσηλωμένοι στο καθήκον σας, επιτρέποντας στο κράτος να λειτουργεί και να προσφέρει ασφάλεια σε όλους μας». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στα στελέχη και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Λάρισας κατά την επίσκεψή του για να ευχηθεί επ’ ευκαιρία των εορτών.

Διαβάστε επίσης

Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας, Πύραρχο κ. Νίκο Μητσογιάννη, τον υποδιοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας κ. Νίκο Γκουτζέλα, τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκο Τάψα, καθώς και στελέχη και πυροσβέστες της βάρδιας με τους οποίους αντάλλαξε ευχές.

Όπως ανέφερε, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «μετά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχα με τους εκπροσώπους σας, συναντήθηκα με την ηγεσία του Σώματος, τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, στον οποίο και μετέφερα όλα τα ζητήματα που θέσατε και αφορούσαν τον εξοπλισμό και τα οχήματα, το έμψυχο δυναμικό που χρειάζεστε, την αναβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών και την αύξηση των οργανικών θέσεων. Από την ενημέρωση που έχω, σε μελέτη που υπάρχει στο αρχηγείο, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στον νομό με αύξηση των οργανικών θέσεων σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό που απαιτείται για να λειτουργήσετε. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση του σχεδιασμού με την πρόσληψη 3.600 πυροσβεστών σε βάθος επταετίας, με τις πρώτες προσλήψεις να γίνονται πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου. Σχετικά με τις ανάγκες σε οχήματα και εξοπλισμό -πέραν αυτών που έρχονται μέσω του ΕΣΠΑ- αυτές θα καλυφθούν αναλογικά σε όλη τη χώρα με το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”».

Χριστουγεννιάτικο επίδομα

Τέλος, σχετικά με το έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολιτεία προς εσάς αλλά και τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας, σε αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρετε και των θυσιών που υποβάλλεστε σε κάθε περίπτωση ανάγκης των πολιτών και της χώρας.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνετούς οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρά τις γενικότερες αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και του πληθωρισμού. Κι αυτές οι κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων, που οφείλονται στην προσπάθεια όλων, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κινδυνεύσουν από το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας που θα πλήξει την οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Καλή Χρονιά με υγεία και σταθερότητα».

ΜΑΞΙΜΟΣ 1 2

ΜΑΞΙΜΟΣ 2 2

ΜΑΞΙΜΟΣ 3 2

ΜΑΞΙΜΟΣ 4 2

ΜΑΞΙΜΟΣ 5 2

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis