Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police
12:58 | 14/01/2023

Μία διαφορετική, ευαίσθητη, πλευρά τους ξεδίπλωσαν χθες αστυνομικοί της Μαγνησίας, με πρωτοβουλία των οποίων παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα, το νέο βιβλίο του Στάθη Λιώτη «Στην καρδιά μου γράφει Ελλάδα». Πρόκειται για μία ποιητική συλλογή μέσα από την οποία ξεδιπλώνονται γεγονότα της ζωής, προβλήματα της καθημερινότητας, ιστορικά γεγονότα αλλά και πρόσωπα, αποκαλύπτοντας πτυχές της Ελλάδας.

«Μας άγγιξε ο τίτλος του βιβλίου. Ψάχνουμε όλοι για την Ελλάδα, για πράγματα που μας προβληματίζουν», σχολίασε ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Στέφανος Καρκάλης για την παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Λιώτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οστρια.

Διαβάστε επίσης

«Ως ένωση έχουμε κάνει ανοίγματα στην κοινωνία, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και μπαζάρ. Αυτή τη φορά θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συναδέλφους με αφορμή ένα βιβλίο ποιημάτων από έναν ντόπιο συγγραφέα και να εισπράξουμε κι εμείς από τις ευαισθησίες του. Θεωρώ ότι όπως ο κάθε άνθρωπος, έτσι και ο αστυνομικός, έχει ευαισθησίες και μπορεί να αγγίξει την ψυχή του ένα βιβλίο και να τον ευαισθητοποιήσει σε διάφορα ζητήματα», σημείωσε ο κ. Καρκάλης.

Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε σε συνεργασία με την Ενωση Αποστράτων Αστυνομικών Μαγνησίας. Ο πρόεδρός της Βασίλης Κακκές, αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία μεταξύ των δύο ενώσεων και υπογράμμισε ότι η ποίηση «μπορεί να αγγίξει τις ψυχές όλων».

Εικόνα
 Στην καρδιά των αστυνομικών… γράφει Ελλάδα

Σημειώνεται ότι η ποιητική συλλογή έχει ποικίλο περιεχόμενο, ιστορικό, φιλοσοφικό, ερωτικό. Και όπως έχει αναφέρει ο ίδιος Στάθης Λιώτης σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πηγή έμπνευσης των ποιημάτων του είναι η Ελλάδα, η ιστορία, η μυθολογία και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός. Για τον ίδιο, τα στοιχεία που κάνουν την Ελλάδα ξεχωριστή είναι οι θάλασσες της, τα βουνά, τα δάση της, το κλίμα της, το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν που χάνεται στους αιώνες και η ξεχωριστή της θέση, στον παγκόσμιο χάρτη. Και αυτά τα στοιχεία μαζί με μηνύματα αποτυπώνονται στα ποιήματά του, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους αναγνώστες, είτε διαβάζουν ποίηση είτε όχι.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Πηγή: taxydromos.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis