Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:34 | 16/03/2024

Ανοχή τέλος θα επιδεικνύει στο εξής η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) σε περιπτώσεις καταλήψεων πανεπιστημιακών χώρων και έκνομων ενεργειών γύρω από αυτές.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι δυο επιχειρήσεις στην Πανεπιστημιούπολη και στο ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε διάστημα εννέα ωρών.

Διαβάστε επίσης

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, στο εξής όταν οι αστυνομικοί διαπιστώνουν φθορές εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ή επεισόδια πέριξ αυτών, θα παρεμβαίνουν χωρίς χρονοτριβή και δίχως ατέρμονες αναλύσεις με τους πρυτάνεις. Όταν διαπιστώνονται επεισόδια οι αστυνομικοί θα παρεμβαίνουν άμεσα.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εμφανίζεται ενοχλημένος με την αδράνεια που επέδειξαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σε κάποιες περιπτώσεις, με αποκορύφωμα την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου. Μάλιστα, η αγανάκτηση των πολιτών φαίνεται πως χτύπησε «ευαίσθητες χορδές» στελεχών της Κατεχάκη που διαπιστώνουν πρόθεση «μπαχαλοποίησης» της κοινωνίας από μερίδα ατόμων με πρόσχημα το νόμο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

 

Πηγή:  enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis