Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 29/05/2023

Μια νέα δικογραφία με τα ονόματα ακόμη οκτώ βιαστών της 12χρονης από τον Κολωνό σχηματίζεται, μετά την τελευταία κατάθεση του θύματος στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

Του ΘΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΗ 

Διαβάστε επίσης

Τα νέα στοιχεία δόθηκαν μετά από αίτημα της συνηγόρου της οικογένειας του παιδιού στις αρχές Απριλίου και πριν από λίγες ημέρες ταυτοποιήθηκαν τα νέα αυτά πρόσωπα, σε βάρος των οποίων αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και πιθανόν να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης. Μετά το αίτημα για την παροχή νέων στοιχείων προς την ανακρίτρια, ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία όπως και στις προηγούμενες καταθέσεις της 12χρονης. Μεταφέρθηκε από την περιοχή όπου ζει συνοδευόμενη από τη θεία της στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔΑ και εκεί μίλησε με συγκεκριμένους αξιωματικούς και ειδικό παιδοψυχολόγο, με τους οποίους έχει αποκτήσει οικειότητα και εμπιστοσύνη. Η 12χρονη, όπως και στις προηγούμενες καταθέσεις της, περιέγραψε στους αστυνομικούς ένα προς ένα τα ραντεβού που έκλεισε γι’ αυτήν ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος. Η ανήλικη έδωσε στοιχεία για τα πρόσωπα, τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις, τα αυτοκίνητά τους και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμες στους αστυνομικούς για την ταυτοποίηση των οκτώ βιαστών.

Ψηφιακά στοιχεία

Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, ομάδες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων πραγματοποίησαν έρευνες, βάσει των όσων κατέθεσε η 12χρονη, και τελικά κατόρθωσαν να εντοπίσουν και τους οκτώ παιδοβιαστές που περιέγραψε. Σε αυτή τη νέα έρευνα φαίνεται ότι τους βοήθησε και πάλι το σύνολο των ψηφιακών στοιχείων που έχουν συλλέξει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η έρευνα μετά την αποκάλυψη της φρικτής αυτής υπόθεσης, που δεν φαίνεται να έχει τέλος. Τα στοιχεία αυτά έχουν προέλθει από την πλήρη σάρωση διαδικτυακών επικοινωνιών, τηλεφωνικών επαφών, αλλά και ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω εφαρμογών που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα και στους υπολογιστές που κατασχέθηκαν.

Σειρά φωτογραφιών

Οταν οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν την έρευνα, έδειξαν στη 12χρονη μια σειρά 25 φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων και των οκτώ υπόπτων, προκειμένου να υπάρχει αναγνώριση πέρα από κάθε αμφιβολία, και η ανήλικη αναγνώρισε χωρίς επιφύλαξη και τους οκτώ.

Πρόκειται για έξι Πακιστανούς και δύο Ελληνες, οι οποίοι βίασαν τη 12χρονη στα αυτοκίνητά τους, μετά από ραντεβού που κλείστηκαν από τον Μίχο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση αποφάσισαν να διατάξουν τον σχηματισμό νέας δικογραφίας, προκειμένου να προχωρήσει η ήδη υπάρχουσα και να μην υπάρξει κίνδυνος αποφυλάκισης των προφυλακισμένων. Ετσι, τώρα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των οκτώ νέων κατηγορουμένων, πιθανόν να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης και στη συνέχεια, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, θα γίνει συνένωση των δικογραφιών, αφού ουσιαστικά αφορούν την ίδια υπόθεση.

Μέχρι στιγμής η 12χρονη έχει καταθέσει συνολικά έξι φορές. Σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκε ιδιαίτερα προσεκτική διαδικασία και για να μην πιεστεί το ανήλικο παιδί, αλλά και για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να «δέσουν» τις κατηγορίες για τον κάθε παιδοβιαστή ξεχωριστά και να τις ισχυροποιήσουν και με άλλα στοιχεία πλην της αναγνώρισής τους από το θύμα τους.

Από τις καταθέσεις αυτές εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν είκοσι τέσσερα άτομα, εκτός των οκτώ που θα περιλαμβάνονται στη νέα δικογραφία. Από αυτούς δύο είναι αλλοδαποί και όλοι οι άλλοι Ελληνες. Οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στις φυλακές Γρεβενών και Τρίπολης, όπου κρατούνται δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Αυτό γίνεται ώστε να μην κινδυνεύσουν από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, οι οποίοι κατά κανόνα προσπαθούν να «τιμωρήσουν» με τον δικό τους αξιακό κώδικα των φυλακών τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων και ειδικά σε βάρος παιδιών.

Οι απειλές

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως οι συνήγοροι αλλά και η οικογένεια της 12χρονης έχουν συνδέσει το αίτημά τους τον περασμένο Απρίλιο για να δώσει το θύμα τα νέα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των οκτώ κατηγορουμένων με τις καταγγελίες για επιθέσεις και απειλές σε βάρος της ανήλικης. Η Ασφάλεια ανέλαβε να διερευνήσει καταγγελίες που αφορούσαν επίθεση με μαχαίρι και με πέτρες εναντίον της ανήλικης, εις βάρος ατόμων τα οποία τη φωτογράφιζαν ενώ βρισκόταν στο σπίτι της θείας της, ακόμη και για άτομο που το βράδυ παρακολουθούσε το σπίτι αυτό με φακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αστυνομική έρευνα δεν επαληθεύτηκαν οι καταγγελίες για άμεση επίθεση εναντίον της 12χρονης. Σε ό,τι αφορά τα άτομα που καταγγέλθηκαν πως φωτογράφιζαν το σπίτι, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για περαστικούς που καθημερινά βγάζουν φωτογραφίες στην παραλία, ενώ από παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν εντόπισαν πράγματι έναν άνδρα να κινείται με φακό αργά το βράδυ, αλλά όταν προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής αποδείχθηκε πως ήταν ο νυχτοφύλακας γειτονικού ξενοδοχείου που έλεγχε τον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων.

real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis