Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
11:37 | 12/11/2022

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, για το έργο της ελληνικής αστυνομίας συνολικά, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος έθεσε προς τον Υπουργό κ.Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη ζητήματα στελέχωσης αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού Μαγνησίας.

Στη τοποθέτησή του και απευθυνόμενος στον Υπουργό, ο κ. Μπουκώρος τόνισε ότι η Μαγνησία είναι η μόνη από τους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς στην οποία υπηρετούν λιγότεροι αστυνομικοί σε σχέση με το οργανόγραμμα σε αντίθεση με τους άλλους τρεις θεσσαλικούς Νομούς. Επιπλέον, η Μαγνησία είναι από τους ελάχιστους Νομούς της χώρας που καλύπτουν αστυνομικά και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων. Μοναδική ανάλογη περίπτωση είναι ο νομός Πειραιώς και Νήσων, πλην όμως οι υπηρετούντες στα Κύθηρα λαμβάνουν 12 μόρια ετησίως, ενώ οι υπηρετούντες στην Αλόννησο το ελάχιστο προβλεπόμενο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας.

Διαβάστε επίσης

«Κύριε Υπουργέ, η αστυνομική διεύθυνση διαθέτει αναμφίβολα το πιο αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων, πλην όμως ένας αστυνομικός που έρχεται από Αθήνα στο Βόλο μετά από 15-20 χρόνια και καλείται να υπηρετήσει στην Αλόννησο, πώς αισθάνεται άραγε; 4-5 ώρες μακριά από το σπίτι του; Πίστεψε ότι ήρθε πιο κοντά στον τόπο συμφερόντων του και επί της ουσίας πήγε πιο μακριά! Γνωρίζω ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προσεγγίζει τα ζητήματα και ιδίως του προσωπικού με οξυδέρκεια, ευρύτητα αντίληψης και ειλικρινή αγάπη προς τους υπηρετούντες την ΕΛΑΣ.

Προτείνω κύριε Υπουργέ, να διαχωριστεί το σύστημα μεταθέσεων που αφορά σε χερσαίους Νομούς οι οποίοι εξυπηρετούν νησιωτικά συμπλέγματα με περισσότερα του ενός κατοικημένα νησιά με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων έκαστο. Να είναι ανεξάρτητες οι μετακινήσεις, οι μεταθέσεις αστυνομικών προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Τέλος, κύριε Υπουργέ αφού σας συγχαρώ για το έργο της ελληνικής Αστυνομίας και τους βελτιωμένους δείκτες που σήμερα μας παρουσιάζονται θα ήθελα να θέσω ένα ακόμη θέμα που αφορά τη Μαγνησία.

Πρόκειται για αστυνομικούς οι οποίοι μετατίθενται στη Μαγνησία και στη συνέχεια είτε με διάθεση είτε με απόσπαση, για δικαιολογημένους λόγους, βρίσκονται να υπηρετούν σε αστυνομικές διευθύνσεις όμορων Νομών. Πληροφορούμαι αυτές οι περιπτώσεις στη Μαγνησία είναι 15 περίπου, δηλαδή περίπου 4% της αστυνομικής δύναμης. Επειδή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός των συγκεκριμένων αστυνομικών, θα σας παρακαλούσα στις μεταθέσεις του ερχόμενου Ιανουαρίου να λάβετε υπόψη σας το γεγονός και να είναι ενισχυμένες οι μεταθέσεις προς τη Μαγνησία αξιωματικών, υπαξιωματικών και αστυφυλάκων.

Εικόνα
11
Φωτογραφία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής 

Απαντώντας ο Υπουργός στον βουλευτή Μαγνησίας υπογράμμισε πως το αίτημα για τις Βόρειες Σποράδες είναι πολύ δίκαιο και βασίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα οπότε θα εξεταστεί ενδελεχώς από την πολιτική Ηγεσία. Όσο για τις μεταθέσεις του Ιανουαρίου υπογράμμισε ότι «θα είναι αυξημένες προς την περιφέρεια και θα εξετάσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα τα όσα μας είπε με την πρόταση που μα κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή:  e-thessalia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis