Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
astynomikoi
10:46 | 08/02/2023

Υπερψηφίστηκε εχθές στη Βουλή κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΜεΡα25, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, απέχει από τις ψηφοφορίες.  

Διαβάστε επίσης

Με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν επίσης οι εξής τροπολογίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις οποίες ρυθμίζονται δύο θέματα του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, η πρώτη αφορά τη λειτουργία του λεγόμενου Ειδικού Λογαριασμού, καθόσον υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού του και αντιμετώπισης μιας σειράς λειτουργικών αδυναμιών.

Με τη ρύθμιση προβλέπεται να είναι υποχρεωτική στο εξής, η ένταξη όλων των εισερχομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ανεξάρτητα από το αν ανήκαν στο Ταμείο της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής ή της Αστυνομίας Πόλεων, στοχεύοντας σταδιακά να ενοποιηθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών.

Ταυτόχρονα, αποσυνδέεται η παροχή που έχουν οι αστυνομικοί από τον συγκεκριμένο λογαριασμό και η κράτηση από τον βαθμό του μετόχου, από τον βαθμό που έχει ο εκάστοτε αστυνομικός, εστιάζοντας στο ποια είναι η ανάγκη του, ποια είναι η ανάγκη του αιτούντος και ποια είναι η ασθένεια, γιατί προφανώς η ασθένεια συνδέεται με τις ανάγκες και όχι με τον βαθμό των ανθρώπων που κάνουν τις σχετικές αιτήσεις.

Επίσης, εξειδικεύει τις κατηγορίες των παθήσεων, αποσυνδέοντας τις παθήσεις από την προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, τονίζοντας κυρίως τον προνοιακό χαρακτήρα του λογαριασμού και στοχεύοντας στη στήριξη των αστυνομικών που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σοβαρές παθήσεις.

Στο δεύτερο τμήμα, όπου γίνεται η τροποποίηση, ρυθμιζεται ένα πρόβλημα συνταξιοδοτικής φύσεως του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε η έναρξη συνταξιοδότησης των αστυνομικών, να μην καθυστερεί κατά ένα μήνα, όπως συμβαίνει σήμερα και να μη χάνεται κατ' αυτόν τον τρόπο ένας συνταξιοδοτικός μισθός. Ήταν ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis