Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11
10:16 | 08/02/2023

Μια προσωπική ιστορία αποκαλύφθηκε κατά τον έλεγχο υπόπτου εν οδώ από ΔΙΑΣ, και όσα ακολούθησαν μεταφέρει ένστολος της ομάδας

«Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023. Η νυχτερινή ΔΙ.ΑΣ. λαμβάνει σήμα από το Κέντρο για άτομο, το οποίο βρίσκεται ώρα έξω από ένα κατάστημα και κρίνεται ύποπτο. Έχουν δοθεί και ακριβή χαρακτηριστικά. Άμεσα η Ομάδα φτάνει στο σημείο και εντοπίζει το άτομο. Έχει κανονικά ταυτότητα και ελέγχεται χωρίς καμία αντίρρηση.

Διαβάστε επίσης

Μετά το τέλος του ελέγχου και αφού τον ρωτάει ο συνάδελφος πού μένει, ο ίδιος απαντάει: “είμαι αδέσποτος, όπως και οι φίλοι μου”, δείχνοντας δύο σκυλιά, τα οποία ήταν μαζί του. Και συνεχίζοντας: “σας ευχαριστώ πολύ που μου κάνατε έλεγχο. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω έστω και για λίγο με κάποιες ψυχές”. Και εκεί που ο επικεφαλής ήταν έτοιμος να τον αφήσει, καλεί περιπολικό, για να τον οδηγήσει στο τμήμα, λέγοντας: “θα έρθεις μαζί μας, θα ζεσταθείς, θα ξεκουραστείς, θα φας κάτι και θα αποχωρήσεις. Μην ανησυχείς”. “Όχι”, απαντάει ο ελεγχόμενος. “Δεν ανησυχώ αν πάω μέσα. Ο πεθαμένος άλλωστε δε φοβάται τον θάνατο. Δεν θέλω να φάω μόνο εγώ και όλοι οι υπόλοιποι να μην έχουν. Σε παρακαλώ πολύ, δώσε το φαγητό σε άλλους που το έχουν και αυτοί ανάγκη. Εγώ είμαι καλά. Έχω αυτά που χρειάζομαι. Δεν θέλω κάτι άλλο”.

Ο ελεγχόμενος μεταφέρεται στο τμήμα και αφού τελειώνει η προβλεπόμενη διαδικασία, ο επικεφαλής του φέρνει το φαγητό σε πακέτο: “πάρε το φαγητό και κάνε το ό,τι εσύ κρίνεις. Μπορείς να αποχωρήσεις”. Προς μεγάλη του έκπληξη, ο ελεγχόμενος δεν φεύγει. Συνεχίζει να κάθεται, βγάζει από την τσέπη του ένα κομποσχοίνι και αρχίζει να προσεύχεται. Έπειτα από λίγα λεπτά, επιστρέφει και πάλι ο επικεφαλής υπενθυμίζοντάς τον ότι μπορεί να αποχωρήσει. Τότε ο ελεγχόμενος γυρίζει προς το μέρος του και του λέει: “άφησε με σε παρακαλώ λίγο ακόμη. Προσεύχομαι για σένα”. Σε μερικά λεπτά αποχώρησε μόνος του με το φαγητό.

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Βοήθησε μία ψυχή με τον πιο απλό καθημερινό τρόπο, πέρα από την κάθε ματαιοδοξία που μας κατακλύζει. Ίσως κερδίσεις έναν “μεσίτη” για τη δική σου ψυχή». 

_________________________________

* Σ.Β,- από αστυνομικό που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πηγή:  nantiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis