Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
7
08:29 | 01/04/2023

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες που φέρεται να ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αποδέχονται, ωστόσο, την εμπλοκή τους στην υπόθεση, μέχρι τη στιγμή που τράβηξαν και απέστειλαν τις φωτογραφίες του εστιατορίου - συναγωγή.

Διαβάστε επίσης

«Αποδέχεται το κομμάτι της απόπειρας με την έννοια ότι πήγε και είδε τον τόπο του εγκλήματος και υπαναχώρησε. Διότι είδε ότι δεν είναι τόσο εύκολο και ότι θα έχει συνέχειες» δήλωσε ο δικηγόρος των συλληφθέντων, Ηρακλής Στάβαρης.

Για τον αρχηγό τους, που τους καθοδηγούσε από το Ιράν, ισχυρίστηκαν ότι:

  • Τον γνωρίζουν προσωπικά
  • Ήταν συγχωριανός & συμμαθητής ενός εκ των δύο
  • Ότι είναι Πακιστανός & κατηγορείται για δολοφονίες
  • Διαφεύγει στο Ιράν
  • Τους είχε τάξει 15.000€ για κάθε θύμα

Τα οικονομικά κίνητρα

Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται ότι είχαν λάβει ήδη ένα μικρό χρηματικό ποσό για τις φωτογραφίες του εστιατορίου που απέστειλαν στον «εγκέφαλο» στο Ιράν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Πήρε κάποια χρήματα μέχρι τη στιγμή που έκανε την ενέργεια αυτή» έχει πει ο δικηγόρος τους.

Το «καθεστώς απειλών»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για προφυλάκιση ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος, γνώριζε τον καθοδηγητή της υπόθεσης επειδή κατάγονταν από το ίδιο χωριό. Ο φόβος πως θα έκανε πράξη τις απειλές του και θα έκανε κακό στην οικογένειά του πίσω στο Πακιστάν οδήγησαν τον δεύτερο κατηγορούμενο στο να απαντά στα μηνύματα και να δείχνει να συναινεί στο σχέδιο, όπως μεταδίδει το Mega.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis