Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
g
09:30 | 13/03/2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Axon, Rick Smith, ανέφερε ότι η εταιρεία μπορεί να παρέχει εργαλεία για να βοηθήσει τους αστυνομικούς – πρώτους ανταποκριτές σε ένοπλα περιστατικά να αποκτήσουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης, ώστε να μπορούν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

«Η βασική μας δραστηριότητα είναι να κατασκευάζουμε TASER και κάμερες σώματος», λέει ο Smith. «Αλλά έχουμε αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες που έχουν συμπληρωματικές δυνατότητες». Εξηγεί ότι αυτές οι συμπληρωματικές δυνατότητες περιλαμβάνουν τεχνολογία συγκέντρωσης βίντεο και drones που μπορούν να κάνουν την ανταπόκριση πιο αποτελεσματική και να βελτιώσουν την ασφάλεια των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης

Μια τέτοια συνεργασία της Axon είναι με τη Fusus, μια εταιρεία που φτιάχνει συστήματα για την πρόσβαση σε ζωντανές μεταδόσεις από δημόσιες και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας. Το Fusus' Real Time Crime Center επιτρέπει στις αστυνομικές υπηρεσίες -με την άδεια του εκάστοτε ιδιοκτήτη πάντα- να ενεργοποιούν και να παρακολουθούν κάμερες μέσα σε τοποθεσίες όπως σχολεία, εκκλησίες, κυβερνητικά κτίρια, χώρους εργασίας και άλλες τοποθεσίες.

Η τεχνολογία της Fusus ενσωματώνεται εύκολα σε οποιοδήποτε δίκτυο καμερών ασφαλείας. Το μόνο που έχει να κάνει ο κάτοχος των καμερών είναι να εγκαταστήσει τη συσκευή FususCore στο δίκτυο του.

Χρησιμοποιώντας το Real Time Crime Center του Fusus στο Cloud, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορούν στην ουσία να προβάλλουν ζωντανές μεταδόσεις από διάφορες πηγές—συμπεριλαμβανομένων drones και ρομπότ, smartphone πολιτών, καμερών ασφαλείας και άλλων—όλες σε μία οθόνη. Η συνεργασία της Axon επιτρέπει επίσης στο σύστημα Fusus να ενσωματώνει ζωντανές μεταδόσεις από κάμερες Axon που φοριούνται στο σώμα και στο όχημα. Τα κέντρα διοίκησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του Fusus για να κατευθύνουν τους αστυνομικούς – πρώτους ανταποκριτές σε ένοπλα περιστατικά.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία που επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να έχουν πρόσβαση σε κάμερες ασφαλείας είναι αναμενόμενο να προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. Ο Smith λέει ότι κατανοεί τέτοιες ανησυχίες, αλλά προσθέτει ότι το σύστημα απαιτεί άδεια. «Η Fusus έκανε καλή δουλειά δημιουργώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία ελέγχου απορρήτου για τους ανθρώπους που έχουν τις κάμερες», λέει. «Ο ιδιοκτήτης μπορεί να πατήσει ένα κουμπί πανικού που δίνει πρόσβαση στην αστυνομία ή η αστυνομία μπορεί να επικοινωνήσει μέσω μιας εφαρμογής και να ζητήσει πρόσβαση στις κάμερες». Οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις κάμερες χωρίς άδεια.

Επίσης, το 2021, η Axon ανέπτυξε μια στρατηγική συνεργασία με την DroneSense, μια κατασκευαστική εταιρεία λογισμικού χειρισμού και διαχείρισης drone. Κατά τη διάρκεια ένοπλων περιστατικών μέσω της DroneSense δίνεται η δυνατότητα να στέλνονται άμεσα drones στη σκηνή με στόχο οι αστυνομικοί – πρώτοι ανταποκριτές να έχουν πλήρη εικόνα.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Skydio, διαθέσιμα μέσω της Axon Air, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους για τον εντοπισμό των θυμάτων αλλά και των υπόπτων. Τα drones της εταιρείας χρησιμοποιούν κάμερες υψηλής ανάλυσης για να δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο χάρτη του περιβάλλοντός τους και ειδικούς αλγόριθμους για την κατανόηση των εικόνων.

«Εάν τα drones μπορούν να πετάξουν σε εσωτερικούς χώρους για να παρέχουν στους αστυνομικούς πολύτιμες πληροφορίες και να εντοπίσουν τον ύποπτο κατά τη διάρκεια ενός ένοπλου περιστατικού/μιας τρομοκρατικής επίθεσης, είναι λογικό ότι θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εξουδετέρωση της απειλής». Ο Smith κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά την ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο του Τέξας όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, ανάμεσα τους κι αρκετά παιδιά.

Ο Smith υποστηρίζει θερμά της αναγκαιότητα ύπαρξης drones εξοπλισμένων με TASER, που θα μπορούσαν να «εξουδετερώνουν» τέτοιου τύπου απειλές, αλλά και να βοηθούν το έργο των αστυνομικών – πρώτων ανταποκριτών.

«Αυτό (το drone TASER) δεν είναι ένα προϊόν που πρόκειται να φέρουμε αύριο. Δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε τίποτα εδώ», λέει, εξηγώντας ότι η πρότασή του να εξοπλιστούν τα drones με TASER είναι μόνο μια πιθανή βοήθεια στο πολύ δύσκολο έργο των πρώτων ανταποκριτών της αστυνομίας σε ένοπλα περιστατικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis