Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 19/01/2023

O ένας από τους επτά συλληφθέντες στην Πάτρα είναι ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν. Ο 57χρονος σήμερα πατέρας είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη και αποφυλακίστηκε το 2010.

Επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεωςασύρματοι και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Γιος του «Στέλιου» της 17Ν ένας από τους συλληφθέντες

Ο ένας από τους επτά συλληφθέντες της συμμορίας είναι γιος ενός καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη και συγκεκριμένα του «Στέλιου».

Ο «Στέλιος» στη δίκη της «17Ν» είχε υποστηρίξει ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο «Στέλιος». Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Ο 57χρονος σήμερα πατέρας είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη και αποφυλακίστηκε το 2010.

Φόβοι για επεισόδια

Σύμφωνα με το thebest.gr έχει σημαίνει συναγερμός στην Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, έχει σημειωθεί μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ έξω από το αστυνομικό μέγαρο στην οδό Ερμού μετά τις συλλήψεις 7 ατόμων, που αφορούν την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

Λόγω της υπόθεσης η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πάτρας

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis