Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι_intime
13:40 | 20/11/2023

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τον αστυνομικό, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή (17/11) από τους «αδιάφθορους», κατηγορούμενος ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες για εξωδικαστικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 34χρονο αρχιφύλακα από τμήμα της Βορειοανατολικής Αττικής, ο οποίος φαίνεται να εκτελούσε περιμετρική φρούρηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης

Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα.

Η αποκάλυψη της δράσης των κατηγορουμένων, έγινε ύστερα από καταγγελία μίας γυναίκας ότι έπεσε θύμα απάτης από εταιρεία, με την οποία συμφώνησε για ρύθμιση οφειλών καταβάλλοντας προκαταβολή 1.800 ευρώ, χρήματα που δεν αποδόθηκαν.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στη σύλληψη του αστυνομικού αλλά κι ενός 53χρονου.

Ακόμη μία γυναίκα κατήγγειλε ότι κατέβαλε το ποσό των 7.500 ευρώ στα μέλη του κυκλώματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων θυμάτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο 34χρονος και ο ιδιώτης συνεργός του κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυροβολισμοί σε κέντρο διασκέδασης - Συνελήφθη ο δράστης

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσιαζόταν σε πολίτες ως οικονομολόγος και με το πρόσχημα ότι μπορούσε να τους εντάξει στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τους αποσπούσε χρήματα.

Πηγή: enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis