Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 15/03/2023

Σχεδόν 80.000 δολάρια θα γλιτώσει η αστυνομία στο Ουισκόνσιν από την αντικατάσταση ενός μόλις αυτοκινήτου της για περιπολίες, με ένα ηλεκτρικό Tesla Model Y.

Η αλλαγή αυτή στο αστυνομικό τμήμα του Σόμερσετ έγινε μέσα στο 2022 και στις αρχές του 2023 ο επικεφαλής του τμήματος αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί λεπτομέρειες για την απόφαση, προκειμένου να εξηγήσει στους πολίτες το σκεπτικό της πολιτείας. 

Διαβάστε επίσης

Και από τις εξηγήσεις προέκυψε πως τα μειωμένα ή ανύπαρκτα κόστη συντήρησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορούν να υπερκεράσουν το αυξημένο κόστος αγοράς σε βάθος χρόνου. Όπως τόνισε ο Joel Trepczyk η απόφαση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το κόστος, ώστε να απαλύνει, σε μια δύσκολη εποχή την οικονομική κατάσταση του αστυνομικού τμήματος. 

Εικόνα
1

Το περιπολικό Tesla Model Y θα χρησιμοποιείται σε περιπολίες που καλύπτουν αποστάσεις 50-100 χιλιομέτρων ημερησίως, που σημαίνει πως δεν υπάρχει κανενός είδους range anxiety με τα σχεδόν 500 χιλιόμετρα που διαθέτει ως αυτονομία το αυτοκίνητο, ενώ είναι αρκετά σημαντικό πως οι αστυνομικοί απολαμβάνουν τις ανέσεις του Tesla Model Y τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την ισχύ. 

Ηλεκτρικά περιπολικά και στην Αγγλία 

Δεν είναι μόνο η Αμερική όμως που έχει επιλέξει αυτή την οδό, όσον αφορά τα περιπολικά της. Ήδη στην Αγγλία ορισμένα τμήματα έχουν εξοπλιστεί με ηλεκτρικά αυτοκίνητα από διάφορες εταιρείες καθώς υπάρχουν ήδη Kia EV6, Opel Corsa e και Peugeot e208. Παράλληλα σε πρόσφατες εκθέσεις οι εταιρείες αυτοκινήτων παρουσιάζουν τα μοντέλα τους, όπως τα διαμορφώνουν για περιπολικά, ενώ η Ford, επίσης στην Αγγλία, έδειξε ένα Mustang Mach-e πριν από μερικούς μήνες με υποψήφιο πελατολόγιο την αστυνομία της χώρας. 

Πηγή:  topgeargreece.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis