Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μισθός δημάρχου VS μισθός αρχηγού της αστυνομίας στη Λουϊζιάνα - Ποιος βγάζει τα περισσότερα χρήματα ετησίως;
21:44 | 02/10/2023

Στην πόλη Έλτον της πολιτείας Λουιζιάνα των ΗΠΑ διπλασιάστηκε πρόσφατα ο μισθός του δημάρχου, ενώ νωρίτερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης είχε ζητήσει επίσης αύξηση.

Τα διατάγματα για την αύξηση των μισθών του δημάρχου και του αρχηγού της αστυνομίας του Έλτον συζητήθηκαν σε συνάντηση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης

Τον Μάρτιο, δύο μήνες μετά τη θητεία του δημάρχου του Έλτον, Κέσια Λεμουάν, το συμβούλιο ενέκρινε αύξηση μισθού για τον δήμαρχο, συμφωνώντας για 3.200 $ το μήνα και κάνοντας τη θέση πλήρους απασχόλησης στην πόλη των 992 κατοίκων. Πλέον ο δήμαρχος βγάζει 38.400 δολάρια το χρόνο. Τα μέλη του συμβουλίου υποστήριξαν τότε ότι η αύξηση ήταν αναγκαία εφόσον θα υπήρχε στο εξής πλήρες ωράριο. Ο προηγούμενος δήμαρχος έβγαζε 17.400 $ ετησίως.

Αύξηση μισθού ζήτησε και ο αρχηγός της αστυνομίας. Τον Μάρτιο, το συμβούλιο συμφώνησε ο μισθός να είναι 3.100 δολάρια το μήνα για τον Αρχηγό Μπρους Λεμέλ, ή 38.000 δολάρια ετησίως - δεν συμφώνησε στα 45.000 δολάρια που ζήτησε αρχικά ο αρχηγός της αστυνομίας. Το συμβούλιο δήλωσε ότι θα ήθελε να δει μείωση της εγκληματικότητας και ότι θα επανεξετάσει το θέμα της αύξησης των μισθών σε έξι μήνες.

Έξι μήνες αργότερα, ο αρχηγός ζήτησε να επανεξετάσουν το θέμα και σε μια συνεδρίαση στις 11 Σεπτεμβρίου, το συμβούλιο εισήγαγε ένα διάταγμα για δεύτερη αύξηση της αμοιβής του αρχηγού, στα 40.000 $ ετησίως. Η τελική ψηφοφορία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Από τη συλλογή δεδομένων από 24 πόλεις και κωμοπόλεις γύρω από τη Νοτιοδυτική Λουιζιάνα για τους μισθούς των δημάρχων και των αρχηγών της αστυνομίας βγήκαν ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο δήμαρχος του Έλτον, με ετήσιο μισθό 38.400 $ σε μια πόλη με πληθυσμό 992 κατοίκων,  βγάζει περισσότερα χρήματα τόσο από τους δημάρχους μικρότερων πόλεων από το Έλτον, όσο κι από τους δημάρχους μεγαλύτερων πόλεων από το Έλτον. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον αρχηγό της αστυνομίας του Έλτον. Από τις πόλεις που ερευνήθηκαν ήταν ο πιο καλοπληρωμένος αρχηγός της αστυνομίας. 

Ανάμεσα στον δήμαρχο και στον αρχηγό της αστυνομίας του Έλτον, ο δήμαρχος έχει υψηλότερο μισθό με μικρή διαφορά - τουλάχιστον μέχρι να γίνει η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου η οποία ενδέχεται να εγκρίνει αύξηση του μισθού του αρχηγού της αστυνομίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis