Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
πυροσβεστικη
11:20 | 19/01/2023

O αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο μέχρι πρότινος επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι από χθες, ο νέος αρχηγός, με απόφαση ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Πουρναράς διαδέχεται τον απερχόμενο αρχηγό αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, ο οποίος μετά από ένα χρόνο θητείας αποστρατεύεται και προάγεται στον βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος. Ο κ. Πουρναράς το 2021 ήταν συντονιστής Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Αλλαγή σκυτάλης θα υπάρξει και στη θέση του υπαρχηγού, καθώς όπως αποκάλυψε χθες το pelop.gr, αποστρατεύεται και ο αχαιός αντιστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος. Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ως επικρατέστερος διάδοχός του, εμφανίζεται ο Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

Οι αποστρατείες Ράπανου και Πετρούτσου προκαλούν αίσθηση, δεδομένου ότι κατά τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια τόσο της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Γεώργιος Πουρναράς του Δημητρίου, γεννήθηκε το 1965 στην Καλαμάτα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και της κατωτέρας σχολής Πολέμου Αεροπορίας. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1998. Υπηρέτησε σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις ευθύνης, ενώ το 2022 προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου και ανέλαβε χρέη επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος.

Ελαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με όλα τα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Πηγή:  pelop.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis