Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:14 | 08/02/2023

Σε ποινές φυλάκισης με αναστολή καταδίκασε 4 αστυνομικούς της Α.Δ. Χανίων και έναν 33χρονο σήμερα πολίτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, οι 5 άνδρες ενεπλάκησαν σε περιστατικό σε νυχτερινό club των Χανίων τον Δεκέμβρη του 2018, που είχε και εξέλιξη στο αστυνομικό τμήμα, με την υπόθεση να εκδικάζεται πριν από μερικές ημέρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα καταδικάστηκαν:
• Ένας άντρας που υπηρετεί στην ασφάλεια Χανίων με 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
• Δύο ένστολοι αστυνομικοί του Α.Τ. Χανίων με 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή .
• Ένας ένστολος αστυνομικός του Α.Τ. Χανίων με 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Όλοι οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του 33χρονου Χανιώτη.
• Ο 33χρονος σήμερα πολίτης καταδικάστηκε με 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή σωματική βλάβη, ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες της εξύβρισης-απειλής,φθορά δημόσιας περιουσίας, διατάραξη υπηρεσίας. Και οι 5 καταδικασθέντες θα καταθέσουν έφεση. Το περιστατικό συνέβη σε χώρο club όπου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Ο 33χρονος αναζητούσε στοιχεία στις κάμερες ασφαλείας για ένα περιστατικό (καυγά) μεταξύ δύο παρεών στον ίδιο χώρο νωρίτερα. Στο club βρέθηκε αστυνομική δύναμη που είχε ειδοποιηθεί για το επεισόδιο. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να βγάλουν έξω από το χώρο που ήταν οι κάμερες τον 33χρονο και στη συνέχεια κάποιοι εξ’ αυτών διακρίνεται στο βίντεο να έχουν ρίξει κάτω και να χτυπούν τον άνδρα (κάτι που αρνήθηκαν οι αστυνομικοί λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον προστατεύσουν).

Αφού τελείωσε το συμβάν ο άνδρας πήγε μαζί με συγγενικό του πρόσωπο στο Α.Τ. Χανίων προκειμένου να κάνει μήνυση στους αστυνομικούς και εκεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο χειροδίκησε σε βάρος του αξιωματικού υπηρεσίας (για το λόγο αυτό καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 5 μήνες φυλάκιση), κάτι που αρνείται επίσης ο 33χρονος.
Στη συνέχεια ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου έμεινε για 5 ημέρες καθώς έφερε 13 σωματικές βλάβες, οι περισσότερες στο κεφάλι. Από την ΕΛΑΣ τότε είχε διενεργηθεί ΕΔΕ για το συμβάν που είχε αθωώσει τους αστυνομικούς.

Πηγή:  cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis