Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:14 | 06/06/2023

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα, η οποία βρέθηκε νεκρή έξω από το ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι.

Τέταρτη ημέρα ερευνών για τις συνθήκες θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου που βρέθηκε νεκρή έξω από τη στάνη της σε χωριό της Καβάλας, με πολλές εσωτερικές κακώσεις, δείγμα βίαιης επίθεσης, χωρίς να υπάρχουν σημάδια πάλης. Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο αδερφός της, η άτυχη γυναίκα είχε ιστορικό κακοποίησης από τον σύζυγό της.

Διαβάστε επίσης

Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο θάνατος της γυναίκας αποδόθηκε αρχικά σε παθολογικά αίτια, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε κακώσεις που παραπέμπουν σε ανθρωποκτονία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega, χωρίς να έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, η Αστυνομία στρέφει την προσοχή της, μετά τη συμπληρωματική αυτοψία, στο ενδεχόμενο η γυναίκα να δέχτηκε άγρια επίθεση από κριάρι, περίπου 70 κιλών, που υπήρχε στο μαντρί.

3873680.jpg

INTIME

Η άτυχη γυναίκα ήταν μικροκαμωμένη. Είχε ύψος 1,50 και ζύγιζε 52 κιλά. Είχε πρόβλημα οστεοπόρωσης και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δεν θα χρειάζονταν πολλά χτυπήματα, ούτε δυνατά για να σπάσουν τα πλευρά της και να τρυπήσουν τα πνευμόνια της.

Σημειώνεται ότι η 68χρονη εντοπίστηκε νεκρή κάτω από ένα δέντρο, περίπου 25 μέτρα από το ποιμνιοστάσιό της, έχοντας χάσει περίπου δύο λίτρα αίματος.

Το DNA θα δώσει τις απαντήσεις

Με δεδομένο το ύψος της γυναίκας καθώς και του κριαριού αλλά και των σημείων των χτυπημάτων που έφερε στο κορμί της (επιφανειακή ρήξη σπλήνας και κατάγματα πλευρών) εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα χτυπήματα τα κατάφερε το ζώο και γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα Τρίτη, αναμένεται να ληφθεί δείγμα DNA από τα ρούχα και τα νύχια της, ώστε να διακριβωθεί εάν συνδέονται οι κακώσεις, καθώς και αν θα εντοπιστούν τρίχες ή DNA ζώου.

Η οικογένεια του θύματος ζητά απαντήσεις, ενώ ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο προς το παρόν.

Τι υποστηρίζει ο σύζυγός της

O σύζυγος του θύματος, μιλώντας στο Star, περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε νεκρή τη γυναίκα του μαζί με τον ανιψιό του.

«Αφού πήγε 8 η ώρα και δεν φάνηκε, πήρα τηλέφωνο δύο φορές. Ήταν κλειστό το τηλέφωνο. Λέω κάτι έγινε, δεν μπορεί. Έρχομαι εδώ, βλέπω τα ζώα έξω, τα βάζω μέσα, φωνάζω, τσιρίζω τίποτα. Παίρνω τηλέφωνο τον ανιψιό μου, μου 'κοψε μέχρι εκεί. Ο ανιψιός μου καμία 10 – 15 μέτρα μπροστά. Μου λέει “θείε, εδώ είναι η θεία”», ανέφερε και συνέχισε: «Μέρα-νύχτα κλαίω. Ούτε παιδιά έχω, ούτε τίποτα έχω. Δεν μπορώ να περπατήσω, άμα πέσω δεν μπορώ να σηκωθώ μονάχος. Δεν έχω άνθρωπο να με βοηθήσει».

«Όποιος το έκανε και είναι άνδρας, να έρθει να μου πει “την έκανα εγώ τη ζημιά”», κατέληξε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός της κτηνοτρόφου διατύπωσε πάντως την πεποίθηση ότι ο δολοφόνος της βρίσκεται στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον. «Βίωνε ενδοοικογενειακή βία εδώ και δεκαετίες. Υπήρχε ξυλοδαρμός, υπήρχε απειλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι προβληματίζει τους ιατροδικαστές

Παράλληλα, αν και οι κακώσεις υποδηλώνουν βίαιη επίθεση, η γυναίκα δεν είχε πάνω της σημάδια πάλης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα κατέληξε από βαριά τραύματα, ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους ιατροδικαστές, γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε δεύτερη αυτοψία στο σημείο του εγκλήματος από διαφορετικό ιατροδικαστή, είναι ότι στη σορό δεν βρέθηκαν σημάδια πάλης.

«Το θύμα έφερε βαριές κακώσεις στον θώρακα. Διαπιστώθηκε εσωτερική αιμορραγία, ρήξη εσωτερικών οργάνων. Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο κριάρι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα DNA από τα ρούχα του θύματος, για να διαπιστωθεί με ακρίβεια η αιτία του βίαιου θανάτου της γυναίκας», είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis