Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 08/06/2023

Ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Γλυφάδα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που αφορά στο τελευταίο στάδιο της επιχείρησης των ανδρών της Δίωξης, οι άνδρες φορώντας κίτρινα γιλέκα και παριστάνοντας καθαριστές του Δήμου έκαναν νόημα στον 52χρονο, ο οποίος αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, να μειώσει ταχύτητα, μόλις βγήκε έξω από το πάρκινγκ συγκροτήματος πολυκατοικιών με το μηχανάκι του.

Διαβάστε επίσης

Ο ένας τον προσέγγισε αιφνιδιαστικά και τον ακινητοποίησε, ενώ έσπευσε και ένας ακόμα άνδρας της Δίωξης για να τον βοηθήσει.

Στη συνέχεια ήρθαν ακόμη τρεις συνάδελφοί τους και πήραν το μηχανάκι, ενώ ο 52χρονος προπάθησε να αντισταθεί, χωρίς όμως να έχει κάποιο περιθώριο αντίδρασης.

Η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Μάλιστα ο 52χρονος κρατούσε χαμηλό προφίλ στην Ελλάδα, δεν είχε συλληφθεί ποτέ, ενώ δεν είχε δεχθεί ούτε κλήση

Οι ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του αλλά εκείνος αρνείται. Επίσης, σε έρευνα κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Μάλιστα το ένα εκ των δύο κινητών θεωρείται πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει την έρευνα των ολλανδικών Αρχών.

megatv.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis