Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:15 | 18/12/2023

Φωτογραφίες του "πιστολέρο" της επίθεσης στους 3 Κρητικούς στο Γκάζι φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα top-channel.tv, ο 37χρονος N. I. είναι αυτός που καταζητείται από τις ελληνικές αρχές ως ύποπτος για τον τραυματισμό με όπλο των τριών Κρητικών.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο 37χρονος έχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα και έχει επιστρέψει ξανά στην χώρα μας. Το 2012 ήταν μεταξύ των βασικών υπόπτων για ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στην Αυλώνα της Αλβανίας, όπου άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών.

Η ΕΛΑΣ ενημερώσει όλα τα συνοριακά σημεία που συνδέουν την Ελλάδα με γειτονικές χώρες, ώστε να μην ξεφύγει, ενώ η επιχείρηση για τη σύλληψή του συνεχίζεται στην περιοχή της Αθήνας.

Γκάζι: Η φωτογραφία του αδίστακτου "πιστολέρο" που πυροβόλησε τους Κρητικούς - Εχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα

Πηγή: top-channel.tv

 

αλβανοι δραστες

Πηγή: top-channel.tv

Πώς συνέβη το περιστατικό

Συνολικά 41 δευτερόλεπτα, πέρασαν από τη στιγμή, που ο δράστης πλησίασε την παρέα για να ζητήσει το λόγο, έως τους 4 πυροβολισμούς.

Η εικόνα έχει αποτυπωθεί σε σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην οδό Ιάκχου, στις 06:59 το πρωί του Σαββάτου. Οι δύο άνδρες έχουν κατέβει από το ανθρακί τζιπ και πλησιάζουν την παρέα των Κρητικών.

Στο σημείο βρίσκονται και άλλα σταματημένα Ι.Χ., ενώ ο δρόμος είναι γεμάτος κόσμο. Αφού συνομιλούν, τα τρία θύματα ακολουθούν τους επιβάτες του τζιπ, με τους οποίους φαίνεται να έχουν λογομαχία. Αφού έρχονται στα χέρια, ο πιστολέρο βγάζει το όπλο του. Πρώτα σημαδεύει τον νεαρό που χτυπήθηκε με το συνεργό του, στη συνέχεια ρίχνει στο κεφάλι του δεύτερου άτομου που προσπαθεί να απομακρυνθεί, ενώ πριν φύγει πυροβολεί και ένα τρίτο μέλος της παρέας το οποίο είχε απομακρυνθεί πριν τον καβγά.

Αγνοώντας τα δεκάδες μάτια που τον παρακολουθούν, με ψυχραιμία επιστρέφει στο τζιπ και εξαφανίζεται.

"Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει"

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου, ο ένας από τους δύο δράστες που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών νεαρών αντρών από πυροβολισμούς στο κεφάλι.

"Ήταν ένας καυγάς του δρόμου. Εγώ απλά έριξα ένα χαστούκι", λέει ο 33χρονος συλληφθείς, υπήκοος Αλβανίας, στα πρώτα λόγια του στις Αρχές.

"Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει. Φοβήθηκα πάρα πολύ", αναφέρει για την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου. "Μπήκαμε στο αυτοκίνητο αμέσως μετά και φύγαμε. Δεν ξέρω πού είναι ο άλλος", είπε στους αστυνομικούς για τον άλλο δράστη της επίθεσης, αυτόν που στα βίντεο εμφανίζεται να βγάζει πιστόλι και να πυροβολεί στο κεφάλι τα δύο αδέρφια, 33 και 28 ετών από την Κρήτη και του 28χρονου φίλου τους.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis