Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Pennsylvania Agency Adds Agility Test for New Recruits
18:03 | 23/11/2023

Όσοι αστυνομικοί αυθαιρετούν, ή έχουν πρόθεση να προκαλέσουν βία, πρέπει να φοβούνται τις τελευταίου τύπου κάμερες, που θα προμηθευτεί η αστυνομία και θα τοποθετηθούν, πάνω στις στολές των ανδρών της Αστυνομίας, αναφέρει στο Dnews, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Το θέμα με τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών, σε κάποιες υπηρεσίες, το ζητήσαμε εμείς. Ήταν πρόταση δική μας. Το υπουργείο δεν το είχε στο πρόγραμμα ούτε ως σκέψη, εμείς το προτείναμε», αναφέρει ο κ. Καλλιακμάνης και μας αναλύει σε ποιες υπηρεσίες θα δοθούν και πως θα λειτουργεί η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

« Έπρεπε να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες πολύ γρήγορα. Υπήρχαν κάποια θέματα, που είχαν να κάνουν με τα προσωπικά δεδομένα και την αργοπορία που έχει το δημόσιο, σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Από ότι φαίνεται φτάσαμε στο τέλος των διαδικαστικών και η Αστυνομία, θα πάρει τις πρώτες κάμερες. Αυτές θα μπουν, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή, Άμεσο Δράση, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Περιπολικά και ΜΑΤ. Σε αυτούς δηλαδή που επιχειρούν πρώτοι, στα περιστατικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν διφορούμενα σενάρια, αν δηλαδή η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της. Στην περίπτωση αυτή θα ανοίγουν οι κάμερες, από την προϊστάμενη υπηρεσία, ώστε να βλέπουμε το περιστατικό. Ο αστυνομικός δεν θα έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει ή να προσθέσει υλικό μέσα στην κάμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, οι κάμερες θα μπορούν να μεταδίδουν, σε απευθείας σύνδεση με το αρχηγείο, τα στελέχη του οποίου, θα δίνουν οδηγίες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων. «Υπάρχουν βέβαια κάποια διαδικαστικά θέματα που δεν έχουν ακόμα καθοριστεί ακόμη με ακρίβεια, αλλά θα γίνει και αυτό, με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο», αναφέρει και καταλήγει:

«Τις κάμερες θα πρέπει να τις φοβούνται αυτοί που έχουν την πρόθεση να ασκήσουν βία, ή να αυθαιρετήσουν. Εμείς θέλουμε να πάμε κοντά στην κοινωνία και όποια περιστατικά αποτυπωθούν στις κάμερες, θα δώσουν την αλήθεια«.

Δημήτρης Φλουτσάκος

Πηγή:  dnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis