Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 03/06/2024

Εκατόν είκοσι ευρώ ως ημερήσια αποζημίωση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους αναπληρωτές τους και τους δημοσίους υπαλλήλους που θα λειτουργήσουν ως διερμηνείς, προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση η οποία καθορίζει τα ποσά και τον τρόπο καταβολής τους.

Εν ολίγοις οι διορισμένοι δικηγόροι θα λάβουν κατά ανώτατο όριο ποσό έως 1080. Τα μέλη εφορευτικών επιτροπών, όπως καθορίστηκε για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές θα εισπράξουν 40 ευρώ .

Διαβάστε επίσης

 

Συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν σαράντα ευρώ (140,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00€) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

δ. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό σαράντα ευρώ (40,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Ημέρες απασχόλησης

-Οι έφοροι αντιπροσώπων δικαστικής αρχής απασχολούνται έως επτά (7) ημέρες και οι αναπληρωτές έξι (6) ημέρες

-για τους αντιπρόσωπους δικαστικής αρχής καθορίζονται ημέρες αποζημίωσης ως εξής:

  1. Εννέα (9) ημέρες απασχόλησης:

– Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες, ήτοι στα νησιωτικά συμπλέγματα των Νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδου και Κω) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας, Κύθηρα και Αντικύθηρα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Γαύδος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Θάσος της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου, Ψαρά και Οινούσσες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους.

  1. Οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης:

– Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους εκτός της Περιφερειακής Ενότητας όπου υπηρετούν.

– Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Αθηνών, Β1’ Αθηνών (Βορείου Τομέα), Β2’ Αθηνών (Δυτικού Τομέα) και Β3’ Αθηνών (Νοτίου Τομέα) Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ Πειραιώς και Β’ Πειραιώς, Α’ Θεσσαλονίκης και Β’ Θεσσαλονίκης.

iii. Επτά (7) ημέρες απασχόλησης:

– Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου υπηρετούν. Στην εν λόγω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής που υπηρετούν στα νησιά Ρόδο, Κω, Σύρο και Νάξο και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους.

Αναπληρωτές αντιπρόσωποι:

  1. Πέντε (5) ημέρες απασχόλησης:

– Στους αναπληρωτές αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες ήτοι στα νησιωτικά συμπλέγματα των Νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδου και Κω) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας, Κύθηρα και Αντικύθηρα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Γαύδος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Θάσος της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου, Ψαρά και Οινούσσες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους.

  1. Τέσσερις (4) ημέρες απασχόλησης:

– Στους αναπληρωτές αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους εκτός της Περιφερειακής Ενότητας όπου υπηρετούν.

– Στους αναπληρωτές αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Αθηνών, Β1’ Αθηνών (Βορείου Τομέα), Β2’ Αθηνών (Δυτικού Τομέα) και Β3’ Αθηνών (Νοτίου Τομέα) Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ Πειραιώς και Β’ Πειραιώς, Α’ Θεσσαλονίκης και Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά δεν υπηρετούν σε αυτές τις Περιφερειακές Ενότητες.

iii. Τρεις (3) ημέρες απασχόλησης:

– Στους αναπληρωτές αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου υπηρετούν.

– Στους αναπληρωτές αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Αθηνών, Β1’ Αθηνών (Βορείου Τομέα), Β2’ Αθηνών (Δυτικού Τομέα) και Β3’ Αθηνών (Νοτίου Τομέα) Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ Πειραιώς και Β’ Πειραιώς, Α’ Θεσσαλονίκης και Β’ Θεσσαλονίκης.

Γραμματείς εφορευτικών και διερμηνείς τουρκικής γλώσσας καθώς και μέλη εφορευτικών επιτροπών :

  1. Μία (1) ημέρα απασχόλησης:

– Στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας.

– Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που θα εκτελέσουν καθήκοντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Δικαστικοί λειτουργοί και δικαστικοί γραμματείς

Παράλληλα πως έγραψε το dikastiko.gr από 450 έως 1.100 ευρώ η εκλογική αποζημίωση σε 1.812 δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ενώ στα 1.000 ευρώ θα είναι η αποζημίωση για 6.854 δικαστικούς υπαλλήλους

-Ειδικότερα, μία από αυτές προβλέπει την καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε δικαστικούς λειτουργούς των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και μέχρι τον αριθμό των 100 ατόμων, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή, διενέργεια και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024.

Το ποσό που θα καταβληθεί σε αυτούς ανέρχεται στα 450 ευρώ, ανεξαρτήτως βαθμού, για όλο το χρονικό διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας. Διευκρινίζεται, ωστόσο, πως για όσους υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

-Ειδική εκλογική αποζημίωση ύψους 1.100 ευρώ σε 1.712 δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς του Κράτους (Αρείου Πάγου, Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών Πρωτοδικών, Εφετών και Εισαγγελιών Εφετών), προβλέπει άλλη υπουργική απόφαση για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή, διενέργεια και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024.

Συγκεκριμένα, ορίζεται πως αποζημίωση θα λάβουν 8 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, 2 ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, 1,317 λειτουργοί στα Πρωτοδικεία, 282 στις Εισαγγελίες Πρωτοδικείων, 71 στα Εφετεία και 32 λειτουργοί στις Εισαγγελίες Εφετών.

Εκλογική αποζημίωση σε 6.854 δικαστικούς υπαλλήλους 1.000 ευρώ για τον καθένα υπάλληλο από τους 6.854 που θα συμπεριληφθεί στα συνεργεία, με τους δικαιούχους να αφορούν:

α) 5.930 συνολικά δικαστικούς υπαλλήλους και όλων των κλάδων των Γραμματειών: του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, των Εφετείων και Εισαγγελιών Εφετών, των Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών Πρωτοδικών, των Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Γενικής Επιτροπείας της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, των Διοικητικών Εφετείων και των Διοικητικών Πρωτοδικείων της Χώρας.

β) 34 υπαλλήλους των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων, Κατερίνης, Ηρακλείου και των Κτηματολογικών γραφείων Ρόδου και Κω – Λέρου.

γ) 151 υπαλλήλους των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής της Χώρας και των Αυτοτελών Γραφείων Προστασίας Ανήλικων Θυμάτων.

δ) 180 υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ε) 17 υπαλλήλους του ΤΑΧΔΙΚ.

στ) 542 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου

Δεδομένου ότι και οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου θα προσφέρουν έκτακτη υπηρεσία για την προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024, αποφασίστηκε η καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε 211 υπηρετούντες

«Καθορίζουμε την εφάπαξ ειδική εκλογική αποζημίωση, που θα καταβληθεί στους παραπάνω υπαλλήλους, στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακόσιων ευρώ (3.500,00 €) σε τριάντα πέντε (35) άτομα που εργάζονται στη Διεύθυνση Γ’ Εκτυπώσεων – Βιβλιοδεσίας του Εθνικού Τυπογραφείου, και το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €) σε εκατόν εβδομήντα έξι (176) υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου» αναφέρει η απόφαση.

dikastiko.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis