Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
istock-euro
14:38 | 01/06/2024

Διαφοροποίησε τη θέση του το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την αντιμισθία που θα καταβληθεί στα μέλη της Αστυνομίας για τα ειδικά καθήκοντα που θα εκτελέσουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αρχικά το Υπουργείο είχε καταλήξει να καταβληθεί κατ΄ αποκοπήν ποσό €314 (ταρίφα) σε όσους αστυνομικούς εργαστούν τη συγκεκριμένη ημέρα (€609 για τους επόπτες). Πλέον, μετά τις τελευταίες προσπάθειες αποδέχθηκε να καταβληθεί στα μέλη της Δύναμης ένα ποσό €435 για όσους συμπληρώσουν 16 ώρες εργασίες κατά τη μέρα των εκλογών.

Διαβάστε επίσης

 

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν προσπάθειες για να αυξηθεί το ποσό από τον ίδιο τον αρχηγό Αστυνομίας, ενώ καταγράφηκαν έντονες αντιδράσεις από συνδικαλιστικά σώματα (ΣΑΚ, «Ισότητα»., ΑΣΔΥΚ).

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, πριν από λίγο σημειώνεται ανάμεσα σ΄ άλλα: «Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του αρχηγού της Αστυνομίας, του ΣΑΚ και της ΠΑΣΥΔΥ, έχει δοθεί έγκριση από πλευράς Υπουργείου όπως οι αστυνομικοί που θα εργαστούν κατά τις επερχόμενες εκλογές αποζημιωθούν με βάση τον μέσο όρο της κλίμακας Α5.

Οι έντονες παραστάσεις που προηγήθηκαν από μέρους προέδρου του ΣΑΚ και του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ προς τον αρχηγό Αστυνομίας και τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, συνέβαλαν ουσιαστικά στο να καταστεί κατανοητό από τους εμπλεκόμενους ότι η προγενέστερη απόφαση για αποζημίωση των συναδέλφων σε χαμηλότερη κλίμακα (Α3) από αυτήν που είναι τοποθετημένοι, ήταν εξολοκλήρου άδικη και μη ορθολογική». 

Φάνης Μακρίδης

Πηγή:   philenews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis