Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
επιθεση
15:54 | 05/06/2023

Σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο δράστης του ξυλοδαρμού δύο εφοριακών στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια ελέγχου, το καλοκαίρι του 2019.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ οι εφοριακοί, ένας άνδρας 58 και μία γυναίκα 55 ετών επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε φορτηγό αυτοκίνητο αναφορικά με το φορτίο που μετέφερε και τα παραστατικά διακίνησης που έπρεπε να το συνοδεύουν. Ο οδηγός … δεν ήταν σύμφωνος και μετά από λογομαχία, άρχισε να τους χτυπά με τα χέρια.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης χαιρετίζει την απόφαση του Τριμελούς πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου και τονίζει ότι η απόφαση αυτή περνά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι επιθέσεις κατά εφοριακώνδεν γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές και οι δράστες τους θα υποστούν τις αυστηρές έννομες συνέπειες του Ποινικού Κώδικα και της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

“Ο σύλλογός Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης μας χαιρετίζει την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου με την οποία ο δράστης του ξυλοδαρμού των  δύο συναδέλφων εφοριακών, που εκτελούσαν προληπτικό έλεγχο στο νομό Ρεθύμνου, καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολήΗ απόφαση αυτή περνά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι επιθέσεις κατά συναδέλφων δεν γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές και οι δράστες τους θα υποστούν τις αυστηρές έννομες συνέπειες του Ποινικού Κώδικα και της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ήδη με το άρθρο 66 του Ν. 4557/18 ορίζεται πλέον ως επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361, 361Α’ ΠΚ σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για λόγους σχετιζόμενους με την άσκηση της υπηρεσίας του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιθέσεις σε εφοριακούς και σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, που επιφέρει αυστηρότατες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την εντατικοποίηση των προληπτικών ελέγχων στην αγορά ο σύλλογός μας καλεί τους πάντες, να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και ευπρεπή συμπεριφορά ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογα φαινόμενα βίας. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και των εφοριακών υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους βίαιες και έκνομες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές ως μορφή αντίδρασης στα πλαίσια μίας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτους δικαίου.”

Πηγή:  agonaskritis.gr

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis