Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ταξι
23:40 | 09/11/2022

Χρέωση στους οδηγούς που καθυστερούν σε αφίξεις – αναχωρήσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αναμένεται να επιβάλλει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου -υποστηρίζει η διοίκησή του- να μπει μια τάξη στις προσβάσεις των αφίξεων και των αναχωρήσεων.

Η διοίκηση του ΔΑΑ προχωρά στη διαμόρφωση εισόδων και εξόδων στα οδικά τμήματα πρόσβασης στους χώρους αναχωρήσεων και αφίξεων, οι οποίες θα ελέγχονται με αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Διαβάστε επίσης

Ο χρόνος διέλευσης, στάσης και εξόδου των οχημάτων θα οριστεί σε 10 λεπτά και πέραν αυτών θα επιβάλλεται χρέωση στους οδηγούς που βρίσκονται στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες χωρητικότητας όσο και τα παράπονα των ταξιδιωτών για την αρνητική εικόνα συνωστισμού που δημιουργείται από οχήματα που σταθμεύουν παράνομα στις προσβάσεις, το έργο – του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν πριν το επόμενο καλοκαίρι – αφορά στη διαμόρφωση εισόδων και εξόδων στα οδικά τμήματα πρόσβασης στους χώρους αναχωρήσεων και αφίξεων, οι οποίες θα ελέγχονται με αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών. Για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που είναι απόλυτα συμβατές με τις διεθνείς πρακτικές, όπως άλλωστε εφαρμόζονται πλέον και στα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, έχουν προηγηθεί συγκοινωνιακές μελέτες που αποδεικνύουν την λειτουργικότητά τους», ισχυρίζεται η διοίκηση του αεροδρομίου.

Τα ποσά που θα προέλθουν από τη χρέωση αυτή λένε από το αεροδρόμιο πως θα διατεθούν για την ενίσχυση φορέα οδικής ασφάλειας. Ταυτόχρονα, η παροχή δωρεάν χρόνου παραμονής στους χώρους στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1 & 2 για 20 λεπτά θα εξακολουθήσει να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες. Ειδικές προβλέψεις θα υπάρχουν για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα και αυξημένες ανάγκες.

Πηγή: skai.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis