Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:41 | 30/11/2022

Το πρώτο πακέτο των ευρημάτων της έρευνας της οικονομικής αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαήμερο μετά τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν και καταγγέλθηκαν για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών αλλά και την καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο.

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα της Δευτέρας αιφνιδιαστικά η οικονομική αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό τα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας σε μια προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία για την υπό εξελίξη έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού. Και εμβρόντητοι οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα: Δεκάδες δεσμίδες με χαρτονομίσματα. Το άθροισμά τους 347.000 ευρώ. Και μαζί και κάποιες λίρες. Στην απορία τους τι γυρεύουν τα χρήματα εκεί, η πρεσβυτέρα απάντησε πως τα είχε για να τα μετρήσει.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη της πρεσβυτέρας στη θυρίδα που διατηρεί σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και ενώ την επικαιρότητα απασχολούσε το θέμα της Κιβωτού και όσα αναπάντεχα αποκαλύπτονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr σε προσωπικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, στον οποίο είναι συνδικαιούχος και ο πατέρας Αντώνιος βρέθηκε το ποσό των 300.000 ευρώ. Εξ' αυτών, μάλιστα, τα 80.000 είναι δολάρια.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας και δεν έχει καμία σχέση με τους λογαριασμούς της Κιβωτού όπου κατέληξαν ή πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια τα δεκάδες εκατομμύρια των δωρεών προς την Οργάνωση που συγκινούσε τον κόσμο για το έργο και τη στήριξη που παρείχε σε εκατοντάδες παιδιά, με επικεφαλής τον πατέρα Αντώνιο.

Ολα τα ευρήματα της έρευνας της οικονομικής αστυνομίας βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα ενώ πλέον το αρμόδιο τμήμα της ΕΛΑΣ αναμένει τις περαιτέρω εντολές για να ερευνήσει τις κινήσεις και τη διαδρομή του χρήματος.

Εξονυχιστικός έλεγχος στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής της Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή πόθεν έσχες -λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ- πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα, υλικά και μη, περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis