Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
κοπή πίτας
18:08 | 17/02/2023

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη  

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής η Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.  Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος πατέρας του Σώματος Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αστυνόμος Β΄ Αρχιμανδρίτης π. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ Αλέξιος.

Διαβάστε επίσης

Ο πατήρ Αλέξιος ευχήθηκε και προσευχήθηκε να δίνει ο Θεός δύναμη στον κάθε αστυνομικό που επιτελεί αυτό το ιερό καθήκον. 

Εικόνα
κοπή πίτας

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Αστυνομικός Διευθυντής - Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης κ. Ευστράτιος ΜΑΤΑΚΟΥΛΙΑΣ, όπου σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα μίλησε στις καρδιές των παρευρισκόμενων και εξήρε τη μαχητικότητα και το έργο των αστυνομικών.  

«Να γνωρίζετε ότι είσαστε οι σύγχρονοι μαχητές, που κάτω από αντίξοες συνθήκες 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, επιτελείτε σπουδαίο έργο για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος προς ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Είστε για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Συνεχίστε να τιμάτε την ΕΛ.ΑΣ. και την Πατρίδα, βάζοντας πάνω από όλα το ‘’εμείς’’ και όχι το ‘’εγώ’’. Σας ευχαριστώ όλους για τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλετε!» 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υποστράτηγος Γεώργιος ΜΠΑΛΛΑΣ - Διοικητής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, ο οποίος "πρόσταξε" τους αστυνομικούς να μην κάνουν εκπτώσεις σε ότι αφορά τους εαυτούς τους, συμβουλεύοντας τους όμως να λειτουργούν πάντα με προσοχή, ασφάλεια και σύνεση. «Βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή του εγκλήματος αλλά μέσα από το αντικείμενο σας συμβάλετε καθημερινά και στην κοινωνία. Θα είμαστε αρωγοί σας, είστε και εσείς ειδικές αστυνομικές δυνάμεις.» 

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν ο Ταξίαρχος (βοηθός Γ.Α.Δ.Α.) ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ Βασίλειος, ο Α/Δ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλος, Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και ο Α/Δ ΜΠΕΡΤΑΝΟΣ Βασίλειος (Υ.Κ.Α.) 

Εικόνα
11

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Ιωάννης ΣΚΟΥΡΑΣ και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Βασίλειος ΝΤΟΥΜΑΣ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε σε τρία περιστατικά που οι Έλληνες αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτούς α) στη θεομηνία ΕΛΠΙΔΑ όπου βοηθήθηκαν παγιδευμένοι πολίτες, β) στις καλοκαιρινές πυρκαγιές όπου με αυτοθυσία οι αστυνομικοί άπλωσαν το χέρι για να βοηθήσουν τους εγκαυματίες και γ) στις επιχειρήσεις στην Δυτική Αττική που ξέσπασαν ύστερα από ένα τραγικό συμβάν, με τους Ρομά να επιτίθονται για μερόνυχτα στις αστυνομικές δυνάμεις. Και στις τρεις περιπτώσεις οι συνάδελφοι αποτέλεσαν το γόητρο της αστυνομίας αλλά και της κοινωνίας. Στο τέλος έστειλε τις ευχές του στους τραυματίες αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του policenet.gr, με πρωτοβουλία του Σ.Ε.Φ.Ε.Ε.Α. προωθήθηκε αίτημα προς το Αρχηγείο για την κανονιστική διαταγή, προκειμένου να δοθούν σαφείς οδηγίες με βάση τις υπάρχουσες διατάξεις για τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην επιλογή και την σύνθεση του προσωπικού της Υ.Ε.Ε.Δ. στην εκπαίδευση-μετεκπαίδευσή του στην επιχειρησιακή τακτική και δράση των υπηρετούντων αστυνομικών. 

Εικόνα
κοπή πίτας

Την εκδήλωση κόσμησαν επίσης με την παρουσία τους η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του Οργανισμού «We Cancer» κα Πίστη Κρυσταλλίδου καθώς επίσης και η δικηγόρος-νομικός σύμβουλος των αστυνομικών κα Εβίτα Βαρελά. 

Εικόνα
κοπή πίτας

Το φλουρί έπεσε στον Χριστό, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, καθιστώντας το δώρο των 3 ρεπό από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο που παρεβρέθη…άδωρο.  

Εικόνα
κοπή πίτας

 

Εικόνα
κοπή πίτας

 

Εικόνα
κοπή πίτας

 

Εικόνα
κοπή πίτας

 

Εικόνα
κοπή πίτας

 

Εικόνα
κοπή πίτας

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis