Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ρΑΧΩΒΙΤΣΑΣ
19:19 | 15/01/2023

1973-2011 38 χρόνια ‘’υπηρέτης’’ της Ελληνικής Αστυνομίας από τα οποία για 25 ολόκληρα έτη έδινε μάχες για την καταπολέμηση της διακίνησης Ναρκωτικών.

Ο Επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας παραχώρησε συνέντευξη στο policenet.gr, μιλώντας για την σταδιοδρομία του στο σκληρό χώρο των ναρκωτικών, τις προσωπικότητες που τον στιγμάτισαν αλλά και τις αλλαγές που έχει ανάγκη το ένδοξο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ..

Μια συζήτηση που ταξιδεύει τον κάθε αναγνώστη σε άλλες εποχές, σε εκείνες που τις μικροποσότητες στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα, διαδέχτηκαν οι συμμορίες και τα καρτέλ.

Συνέντευξη στην Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

 

Από την συμπλοκή στην Ανδραγαθία

«Τα περισσότερα χρόνια μου –όπως είναι γνωστό- αφιερώθηκαν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Πριν υπηρέτησα στο χώρο του Κοινού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Έχω να θυμάμαι αρκετές φορές που κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα κάποιου συνεργάτη-συναδέλφου μου ή η δική μου, γιατί όταν ασχολείσαι με το κοινό έγκλημα ή τα ναρκωτικά, έρχεσαι σε επαφή με κακοποιούς, γίνονται συμπλοκές ή εμπλοκές που πολλές φορές μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή.

Η μάχη που δώσαμε με τους Τούρκους λαθρεμπόρους σε τουρκικό έδαφος κατά το 91’ και η μάχη στην Αθήνα με έναν οπλισμένο, μεγαλέμπορο ναρκωτικών το 92’, αποτελούν τα πιο κομβικά σημεία της υπηρεσιακής μου πορείας. Μάλιστα, από τη δεύτερη συμπλοκή αποκόμισα μια ουλή στη παλάμη που θα μου θυμίζει πως μια λεπτή γραμμή χωρίζει τελικά τη ζωή από το θάνατο. Τιμήθηκα με δυο ανδραγαθίες», αναφέρει ο κ. Ραχωβίτσας.

Εικόνα
ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ
Δημοσίευμα ύστερα από κατάσχεση τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης

 

Γιατί Δίωξη Ναρκωτικών;

«Όπως προανέφερα, τα προηγούμενα χρόνια  υπηρετούσα στο Κοινό Έγκλημα, παρακολουθήσεις, ανθρωποκτονίες π.χ. υπόθεση Παπαχρόνη, του δράκου της Δράμας. Ήταν μια πολύ καλή υπηρεσία με πολύ ωραίο αντικείμενο. Τώρα το πώς βρέθηκα στη Δίωξη Ναρκωτικών είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία! Κάποτε, ανακρίναμε έναν πολύ σκληρό ληστή στη Β. Ελλάδα και θυμάμαι ότι κατά την ανάκριση δεν μπορούσαμε να του πάρουμε κουβέντα. Τότε πέρασε ένας συνάδελφος της Δίωξης και με ενημέρωσε ότι ο ληστής ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικά και ότι την επόμενη ημέρα θα ομολογήσει  χωρίς κανέναν κόπο. Εγώ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, τον αμφισβήτησα. Σε μία φάση, περνάει ο συνάδελφος από δίπλα του, δείχνοντάς του ένα… ‘χαρτάκι’ και φεύγει. Κατάλαβα ότι ήταν παλιοί ‘’ γνώριμοι’.’ Πράγματι, την επόμενη ημέρα ο σκληρός κακοποιός, με εμφανή σημάδια στέρησης, με φώναξε και μου τα παραδέχτηκε όλα. Λίγο αργότερα ο συνάδελφος, μου εξήγησε ότι στο χαρτάκι που του έδειξε, είχε φτιάξει από τα τσιγάρα του ένα ‘’φιξάκι’’ που έμοιαζε με αληθινό και ο ληστής θεώρησε ότι εάν ‘ομολογήσει ’ θα του το  προσφέρει.»

Ο πρώην Επίτιμος Υπαρχηγός εκείνη την ημέρα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εντυπωσιάστηκα και διαπίστωσα την τεράστια δύναμη των ναρκωτικών».

Εικόνα
ραχωβίτσασ
Ιούλιος 2002: Φώτο από την εκδήλωση για την επιβράβευση των προσπαθειών των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και του ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Τ. Μίλερ .Στο στιγμιότυπο από την παράδοση επιταγών διακρίνονται ο (τότε) Αστυνομικός Υπο/ντή Ιωάννης Ραχώβιτσας, ο Αμερικάνος Πρέσβης Τ Μίλερ, ο υποπλοίαρχος Ν Βεργάδης και ο Γ Παπαδόπουλος (ΣΔΟΕ)/ πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Εικόνα
Ραχωβιτασ
Φωτογραφικό υλικό από επιτυχία του κ. Ραχωβίτσα και της Δίωξης Ναρκωτικών

 

Ο «καλός» και ο «κακός» – Προσωπικότητες ανεξίτηλες στη μνήμη

Ο κ. Ραχωβίτσας, μιλώντας στο policenet.gr εξήγησε ότι το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να κάνει θαύματα εάν το χρησιμοποιήσει σωστά. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι από ποια πλευρά επιθυμεί κανείς να βρίσκεται. Από την πλευρά των τίμιων ή των κακοποιών;

 «Ο άνθρωπος – πρότυπο για εμένα ήταν ο Γιώργος Αγγελάκος. Ένας καταξιωμένος, έξυπνος αξιωματικός που συνάντησα όταν βρέθηκα στη Δίωξη Ναρκωτικών. Όλα μου τα χρόνια τον είχα προϊστάμενο, ώσπου μετέπειτα ανέβηκε στην ιεραρχία και έγινε Αρχηγός της Αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά ‘’θαύμασα’’ την ευστροφία του ‘’Βαρόνου της κοκαΐνης’’, Μάικλ Αντόνιο, υπηκόου Εκουαντόρ και του Έλληνα Αλέκου Ζεκερίδη, που άλλαξαν στον χώρο των ναρκωτικών, την εγκληματικότητα στην Ελλάδα.

 Ο Μάικλ Αντόνιος διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στις αρχές της δεκαετίας του 90’. Εμείς εκείνη την εποχή ασχολιόμασταν με μικροποσότητες ναρκωτικών και εάν τύγχανε και εντοπίζαμε ποσότητες τεσσάρων και πέντε κιλών κοκαΐνης, τα κανάλια πανηγύριζαν! Ο Αντόνιο κατάφερε να εισχωρήσει στην Ελλάδα ως ο μεγαλύτερος έμπορος κοκαΐνης της εποχής. Στην πρώτη του μεγάλη υπόθεση συνελήφθη, για 400 κιλά κόκας. Ήταν γρήγορος, κατάφερνε κάθε φορά να ξεγλιστράει και να διαφεύγει στο εξωτερικό. 

 Ο Ζεκερίδης συνήθιζε να λέει «Το σύστημα -εάν έχεις λεφτά- το χτυπάς όποια ώρα και στιγμή θέλεις». Και οι δυο πέθαναν νωρίς… »

Εικόνα
ΡΑΧΩΒΙΤΑΣ
Μάρτιος 2009: Η Υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη συναντάται με το νέο τότε Αττικάρχη, Υποστράτηγο Γιάννη Ραχωβίτσα - πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

 

Από την ελληνική στην αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών

Ο κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος εάν είχε να βγάλει εις πέρας μια αποστολή δεν εφησύχαζε, αφού συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε για 8 έτη στην θρυλική αμερικανική υπηρεσία έναντι στα ναρκωτικά, τη DEA.

Εικόνα
ραχωβιτασ
Ο κ. Ραχωβίτσας με την Αρχηγό DEA του Τέξας και τον Αρχηγό DEA της Ελλάδας

«Εκείνο που διαπίστωσα από όλα μου τα έτη στη Δίωξη είναι ότι τα ναρκωτικά δεν αποτελούν ένα έγκλημα, το οποίο περιορίζεται στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Οι μεγάλες ποσότητες περνούν πάντα από τα σύνορα. Η ηρωίνη είναι κυρίως εισαγόμενη από Αφγανιστάν, ενώ η κοκαΐνη εισαγόμενη κυρίως από Λατινική Αμερική .Και στις δύο περιπτώσεις για να πεις ότι πέτυχες πρέπει να εντοπίσεις τη πηγή.»

Για να γίνει αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, αναφέρει στο policenet.gr και συνεχίζει λέγοντας ότι η χώρα είχε τη καλή τύχη να συνεργαστεί με τη DEA. Με αυτή τη συνεργασία η ελληνική σημαία κυμάτισε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου (Τέξας, Καραϊβική, Σικάγο, Βενεζουέλα…)

Από την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την αποστράτευσή του ο κ. Ραχωβίτσας προσλήφθηκε στις αμερικανικές υπηρεσίες καταπολέμησης των ναρκωτικών.

«Οι άνθρωποι προηγούνται σε επαγγελματισμό από εμάς. Ένα ζήτημα το οποίο το μεταλαμπαδεύσαμε και στις επόμενες γενιές των αξιωματικών που υπηρετούν στη Δίωξη ως αστυνομικοί, λιμενικοί ή υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Είναι σπουδαίο πράγμα να συνεργάζεσαι με ανθρώπους σπουδαίους και πιο επαγγελματίες από εσένα», τονίζει.

Εικόνα
ΡΑΧΩΒΙΤΑΣ
Νοεμβρίου 2005: Ο (τότε) Διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών Γιάννης Ραχωβίτσας, παρουσίασε ποσότητα 14 κιλών φυτικής ναρκωτικής ουσίας KHAT, που βρέθηκαν στην κατοχή ενός άνδρα 23 ετών, στον Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, και ο οποίος συνελήφθη. πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

 

Από το 1973 στο 2023

«Η Αστυνομία κινείται παράλληλα με την Κοινωνία. Εγώ μπήκα στο Σώμα το 1973 όταν ακόμη είχαμε Δικτατορία, την οποία διαδέχτηκε η Δημοκρατία. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα. Έζησα στο πετσί μου την αντιπαλότητα του κόσμου, ο οποίος ήταν επηρεασμένος από τη Χούντα. Σιγά σιγά άλλαζαν τα πράγματα και αντιλήφθηκα ότι οι αλλαγές της Κοινωνίας επηρεάζουν την Αστυνομία. Θα σας φέρω ένα απλό παράδειγμα.

Εγώ παντρεύτηκα στα 25 μου και τιμωρήθηκα αυστηρά επειδή δεν ήμουν 26 χρονών. Σήμερα το ακούτε εσείς και γελάτε, το ίδιο θα κάνουν και όσοι διαβάσουν τα όσα είπαμε –πράγμα απολύτως λογικό.  Αλλά εκείνη την εποχή η Κοινωνία είχε θέσει όριο στους αστυνομικούς να παντρεύονται μετά τα 26 τους έτη.

Άλλες εποχές, άλλες αντιλήψεις. Επίσης, κατά το παρελθόν όλοι είχαμε έναν ευσυνείδητο σεβασμό προς τους ανωτέρους μας, ήταν αδιανόητο να αποκαλέσουμε με το μικρό όνομα τον ανώτατο αξιωματικό ή να μην ξέρουμε ποιοι βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της ιεραρχίας.»

Εικόνα
ΡΑΧΩΒΙΤΑΣ
Νοεμβρίου 2009: Ο (τότε) Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας βραβεύεται στο 18ο Πανελλήνιο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.). πηγή φωτογραφίας:ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

 

Δυο επιβεβλημένες αλλαγές για την Αστυνομία

Η σύμπτυξη των Τμημάτων ήταν εκείνο που σκόπευε να αλλάξει ο ιδρυτής των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δ.ΕΛ.Τ.Α. της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει το είχε σχεδιάσει αλλά δεν πρόλαβε να το υλοποιήσει.

«Ήθελα να κάνω σύμπτυξη των Αστυνομικών Τμημάτων στην Αθήνα. Για να καταλάβετε την περίοδο που υπηρετούσα με το αξίωμα του Υπαρχηγού, υπήρχαν 24 τμήματα Τροχαίας στην Αττική και περίπου 125-130 Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας. Είχα χαρτογραφήσει ότι με 7 τμήματα Τροχαίας και 50-55 Αστυνομικά Τμήματα, η Αττική αστυνομεύεται. Για παράδειγμα, ο δήμος Χολαργός-Παπάγου-Αγία Παρασκευή ήθελα να έχει ένα Α.Τ και ένα Τ.Α. αντί για τρία. Αυτό σημαίνει κέρδος στο αστυνομικό προσωπικό και  στην ομαλή λειτουργία των Τμημάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»

Επίσης, η εξειδίκευση των ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβλημένη ανάγκη

«Είμαι υπέρ των ειδικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της εξειδίκευσης του έμψυχου προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές τις νευραλγικές θέσεις. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει διαρκώς να εκσυγχρονίζεται!»

 

Εν όψει των Κρίσεων

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι φετινές τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Ραχωβίτσας, ο οποίος όχι μόνο κρίθηκε αλλά βρέθηκε για δύο έτη στο συμβούλιο των κρίσεων, τοποθετείται σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν αφού όπως θεωρεί υποβαθμίζουν το θεσμό της αξιοκρατίας.

 «Εκείνο που επικρατεί στις Κρίσεις για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς είναι ότι κρίνονται βάσει της γενικότερης συμπεριφοράς και προσφοράς τους τα χρόνια που υπηρετούν στο Σώμα. Τα ανωτέρω βαθμολογούνται, ωστόσο πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο σύστημα και μη αξιοκρατικό αφού δεν υπάρχει ανώτατος αξιωματικός με βαθμολογία κάτω του 9,5/10.

Είναι πολύ σπάνιο το φαινόμενο οι Διοικητές να βάλουν στους αξιωματικούς τους κακή βαθμολογία, διότι αν και δεν είναι δημόσιο έγγραφο, έχει δικαίωμα ο κάθε ενδιαφερόμενος να το ζητήσει.

Οπότε καταλαβαίνετε... Προσωπικά δυο χρόνια που βρισκόμουν στο συμβούλιο των Κρίσεων αυτό δεν το έλαβα υπόψη μου. Εμένα με ενδιέφερε η εν γένει πορεία του εκάστοτε αξιωματικού. Είναι καιρός να πάψουν να ασχολούνται με τα ‘’δικά τους παιδιά’’ και να ασχοληθούν επιτέλους με τους άξιους. Πιστέψτε με η Αστυνομία έχει πολλούς άξιους.»

 

Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A.

Το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A (PROTECTION AGAINST DRUG ADDICTION), ίδρυσε τον περασμένο χρόνο ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η κοινωνία δεν μπορεί να κλείνει άλλο τα μάτια στην μάστιγα των ναρκωτικών. Πρόκειται για το μοναδικό ινστιτούτο στη χώρα μας με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη δράσεων ενάντια στα ναρκωτικά.

Εικόνα
pada
Ο ιδρυτής του Ιντιτούτου Γ. Ραχωβίτσας και οι συνεργάτες του στο σημαντικό έργο του PADA κατά των ναρκωτικών

«Με όλα αυτά τα καουμποϊλίκια που έκανα κατά καιρούς και συμμετέχοντας σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών είδα ότι οι διωκτικές Αρχές αδιαμφισβήτητα διεξάγουν έργο. Ωστόσο, υπάρχει ένας αέναος πόλεμος του καλού και του κακού, του οποίου τα αποτελέσματα ναι μεν φρενάρονται αλλά από ότι φαίνεται τα ναρκωτικά κάποια στιγμή θα καταλήξουν εκεί που αποσκοπούν. Η κοκαΐνη θα φτάσει στο Κολωνάκι, η ηρωίνη θα διανεμηθεί στη πλατεία Βάθης. Αυτό σημαίνει ότι παρόλες τις μάχες που δίνουν οι διωκτικές Αρχές, αργά ή γρήγορα οι έμποροι ναρκωτικών θα πετυχαίνουν τον σκοπό τους», επισημαίνει, συνεχίζοντας ότι «ο στόχος του ινστιτούτου είναι η θωράκιση των νέων, παιδιών ηλικίας πέριξ των 10-13 χρονών, τα οποία δεν είναι τοξικομανή αλλά υγιή άτομα. Ενεργούμε προστατευτικά, θέλοντας να περάσουμε στους νέους δια μέσου των γονέων/εκπαιδευτικών το πρότυπο του υγιούς ατόμου! Αφήνουμε λοιπόν τα καουμποϊλίκια στις διωκτικές Αρχές που κάνουν καταπληκτικό έργο και τους καμαρώνουμε και εμείς μετέχουμε σε αυτό προσφέροντας κοινωνικό έργο.»

Σύμφωνα με τα στατιστικά το 30% των συμπατριωτών μας ζει με ψυχοφάρμακα, ενώ υπάρχει φόβος ότι το επόμενο τους βήμα θα είναι τα ναρκωτικά. Το στοίχημα του αποτρεπτικού παράγοντα καλούνται να κερδίσουν οι επιστήμονες, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, αθλητές του P.A.D.A., οι οποίοι στοχεύουν στην ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Η συμβουλή του προς τους αστυνομικούς που ξεκινούν τώρα

«Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι λειτούργημα! Ο άνθρωπος που πάει να εργαστεί στην Αστυνομία δεν θα λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα. Η Πολιτεία δεν θα σας αφήσει να πεινάσετε, αλλά δεν θα σας κάνει και πλούσιους. Χαρείτε όλα όσα σας προσφέρει η Αστυνομία, τις χαρές, τις συγκινήσεις, τα καουμποϊλίκια  και να πηγαίνετε στην υπηρεσία σας με γνώμονα ότι παρέχετε ένα λειτούργημα προς την Κοινωνία και τους πολίτες που τη διέπουν.»

 

** Παραθέτουμε το βιογραφικό του κυρίου Ραχωβίτσα (ελάχιστα μόνο σημεία από την τεράστια διαδρομή του στη ζωή και στην Υπηρεσία):

Γεννήθηκε το 1955 στο Φανάρι Καρδίτσας και το έτος 1973 κατετάγη στην Ελληνική Χωροφυλακή.

Το 1982 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών και τοποθετήθηκε στη Δ/νση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε μέχρι το 1986 οπότε τοποθετήθηκε και υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Από το 2003 υπηρέτησε ως Διευθυντής της άνω υπηρεσίας έως το 2006.

Από το Μάρτιο του 2006 έως τον Νοέμβριο 2009 υπηρέτησε διαδοχικά, ως Δ/ντης στην Α.Δ. Ευβοίας και ως Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Γ.Α.Δ.Αττικής.

Το 2009 προήχθη σε Αντιστράτηγο και ήταν μέχρι τον Οκτώβριο 2011 Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν και αποστρατεύτηκε. Τον Φεβρουάριο 2012 προσλήφθηκε από την D.E.A. , όπου παρείχε τις εμπειρίες του μέχρι την 5-3-2020.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης-Επιμόρφωσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Σχολή Προϊσταμένων Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Ακαδημίας της DEA στην Ουασινγκτον και στην Αστυνομική Ακαδημία της Ρηνανίας (Γερμανία). Έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια Συνέδρια της DEA στην Ευρώπη και Λατινική Αμερική, σε Διεθνή συνέδρια της Europol , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του OHE. Είναι πτυχιούχος του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν για σειρά ετών τακτικός καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης – Επιμόρφωσης Στελεχών και σε άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1993.

Είναι από τα στελέχη που ίδρυσαν το 1989 την Ένωση Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και συμμετείχε ενεργά στον αγώνα για την αναγνώριση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των Αστυνομικών.

Έχει λάβει μέρος σε ειδικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (εντοπισμού και εξάρθρωσης υπερατλαντικών κυκλωμάτων εμπορίας κοκαΐνης, σύλληψης Πάσσαρη στη Ρουμανία, ως επικεφαλής της επιχείρησης στα Ζωνιανά Κρήτης κ.α.).

Είναι ο εμπνευστής και δημιουργός, της Ομάδας ΔΕΛΤΑ το 2009 ως Αττικάρχης και της Ομάδας ΔΙΑΣ το 2010 ως Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Αστυνομικά Αριστεία Ανδραγαθίας, για ένοπλες Συμπλοκές με κακοποιούς, με τον Αστυνομικό Σταυρό του Σώματος, με εύφημες μνείες και άλλες ηθικές αμοιβές.

Είναι έγγαμος και έχει δυο κόρες.

Σήμερα πρόεδρος και ιδρυτής του ινστιτούτο P.A.D.A.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis