Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 01/06/2023

Νέα στοιχεία, από την υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο από τους πέντε συνοριοφύλακες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τις Αρχές να αναζητούν τρία πρόσωπα που ακούγονται στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στις συνομιλίες ακούγονται να μιλούν για κάποιον "Σπύρο", κάποιον "γραμματέα" και για κάποιον τον οποίο αναφέρουν ως "κομάντο". Τρία πρόσωπα τα οποία οι Αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να είναι διακινητές και μάλιστα δεν αποκλείουν κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διαφανεί εάν υπάρχει εμπλοκή και άλλων προσώπων που μπορεί ναι έχουν σχέση με την ελληνική Αστυνομία.

"Η βαλίτσα ήταν... σακούλα με ρούχα"

Οι συλληφθέντες συνοριοφύλακες δικαιολόγησαν, από κει και πέρα, τις συνομιλίες τους. Ένας εξ αυτών είπε ότι μιλούσε με διακινητές προκειμένου να αποσπά πληροφορίες για τη δράση τους, ενώ για τη "βαλίτσα" που ανέφεραν συχνά, ανέφερε ότι την παρέλαβε και ότι επρόκειτο για μία σακούλα σκουπιδιών που περιείχε είδη ρουχισμού, που του έστειλε κάποιος συνάδελφός του από την Τουρκία.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε αστυνομικοί οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στην Ελλάδα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες σε βάρος τους από τον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρει:

"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σε βάρος των πέντε αστυνομικών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα".

Υπενθυμίζεται, ότι οι πέντε αστυνομικοί (ένας ανθυπαστυνόμος και τέσσερις αρχιφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου), κρατούνται και θα απολογηθούν την Παρασκευή, 2 Ιουνίου, στον ανακριτή Ορεστιάδας.

Ο "κάουμπόι", η "προίκα" και η... πινέζα

Ο "καουμπόι", ο 54χρονος αρχιφύλακας, φερόμενος αρχηγός του ένστολου κυκλώματος, που συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο, έχει δεκάδες συνομιλίες, με συγκατηγορούμενους και Τούρκους δουλέμπορους που αφήνουν σημαντικές ενδείξεις οικονομικών ανταλλαγμάτων στην "συνεργασία" τους.

"Βαλίτσα", "παπούτσια" "η προίκα μας", "η τσάντα", "το πόθεν έσχες" είναι μερικές εκφράσεις που έχουν καταγραφεί με "εικόνα και ήχο" άλλων τεχνικών μέσων από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μέσα από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και τα περιπολικά οχήματα, και αναδεικνύουν τα οικονομικά ωφελήματα των κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος αρχιφύλακας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, από τον Ιούνιο του 2018 έως και τον Νοέμβριο του 2019, δηλαδή περίπου 18 μήνες, υπηρετούσαν σε κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Θράκη.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis