Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:29 | 01/09/2025

Δύο μυστικοί αστυνομικοί, που έφτασαν στην Κρήτη για να δουλέψουν σε κατάστημα εστίασης, ήταν ο «Δούρειος Ίππος» της Ασφάλειας Χανίων, ώστε να καταφέρει να διεισδύσει μέσα στην εγκληματική οργάνωση, να τη χαρτογραφήσει και, τελικά, να την αποδομήσει πλήρως.

Η έρευνα της Ασφάλειας Χανίων ξεκίνησε ουσιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως ο Ιούνιος - σύμφωνα με το protothema.gr - ήταν ο κρίσιμος μήνας, όπου δύο αστυνομικοί επιλέχθηκαν να αφήσουν τις στολές και να μετατραπούν σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Η ιστορία αυτή θα μπορούσε άνετα να είναι ένα ακόμη σενάριο ταινίας, όμως είναι απόλυτα αληθινή και ξεκάθαρα ενδεικτική για το πόσο βαθιά είχε μπει η Ελληνική Αστυνομία μέσα στην οργάνωση.

Διαβάστε επίσης

Όλα αυτά έγιναν μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Εισαγγελία Χανίων, ώστε για πρώτη φορά στην Κρήτη να εισχωρήσουν αστυνομικοί μέσα σε συμμορίες. Η δικαστική λειτουργός, μάλιστα, είχε πλήρη ενημέρωση για την πορεία της έρευνας ανά πάσα στιγμή και ξεκάθαρη γνώση για όλους τους εμπλεκομένους.

Οι αστυνομικοί, λοιπόν, έφτασαν στην Κρήτη τον Ιούνιο και ξεκίνησαν να εργάζονται σε κατάστημα εστίασης, εκεί όπου σιγά-σιγά άρχισαν να έρχονται σε επαφή με τα άτομα που οι συνάδελφοί τους από την Ασφάλεια Χανίων τούς είχαν υποδείξει.

Κατάφεραν μεθοδικά και έξυπνα να κερδίσουν την απόλυτη εμπιστοσύνη των ατόμων αυτών, οι οποίοι, νιώθοντας ότι μιλούν σε δικούς τους ανθρώπους, έλεγαν πολλά, που όμως όλα κατέληγαν στην Ασφάλεια Χανίων.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, Τα όσα περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της Ασφάλειας Χανίων παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές και σε υπόκοσμο, πάντα σε στενή διασύνδεση, με πρόσωπα …περιωπής. Ναρκω-μπίζνες, όπλα, εκβιασμοί, απειλές, τραμπουκισμοί, βομβιστικές επιθέσεις είχε το …μενού της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικοί, επιχειρηματίες, ένστολοι (ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Ρέθυμνο και στρατωτικοί) αλλά και άτομα «καμένα» ποινικά που περισσότερο είχαν επιστρατευτεί για να καλύπτουν κάποιες επιμέρους καταστάσεις. Κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση φέρεται να έχει πρόσωπο που σήμερα διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα και beach bar σε τουριστικό θέρετρο των Χανίων, αν και η φήμη του για τη μέχρι τώρα διαδρομή του στη νύχτα, προηγείται.  Δίπλα του, οι αρχές, τοποθετούν σε επίπεδο οργάνωσης, και τον αδερφό του. 

Ακόμα στους βασικούς συμπεριλαμβάνεται, κατά πληροφορίες, και  πρόσωπο που διατηρεί επιχείρηση στο Κολυμπάρι και φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρώτο.  

 Βασικά στελέχη της οργάνωσης είχαν κάνει, ως φαίνεται,  «ρεσάλτο» στον τουρισμό και στην εστίαση, ξέπλεναν χρήμα και έκαναν κυριλέ μπίζνες. Ίσως και «ιερές», αν ληφθούν υπόψη κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι εκμεταλλεύονταν και εκτάσεις της Εκκλησίας.

 

Πληροφορίες του Cretalive.gr αναφέρουν ότι πρόσωπα που φέρονται ως βασικοί εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση σχετίζονται με την καταπάτηση και την πώληση 175 στρεμμάτων της Μονής Τζαγκαρόλων σε ξένους επενδυτές, υπόθεση που είχε προκαλέσει έντονους κλυδωνισμούς στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας και είχε γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπάρξει εισαγγελική έρευνα σε βάθος. 

Ακόμα υπάρχουν επισυνδέσεις, στις οποίες ακούγεται κεντρικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης να προωθεί συγκεκριμένο υποψήφιο για τη χηρεύουσα Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.  Μάλιστα το πρόσωπο προτίμησής του δεν ήταν εγγεγραμμένο, την περίοδο εκείνη, στον κατάλογο των εκλογίμων.

protothema.grcretalive.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis