Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
istock-euro
18:49 | 13/05/2024

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση χθες (11-5-24)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΣΤΟ 21:55 ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ): Υπάρχει ελπίδα να δούμε 13ο και 14ο μισθό για τους συνταξιούχους; ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η απάντηση είναι ΟΧΙ και ΟΧΙ.

Διαβάστε επίσης

– Υπάρχει ελπίδα να δούμε 13ο και 14ο μισθό για τους συνταξιούχους;

H απάντηση είναι όχι και όχι. Στην παρούσα κατάσταση εάν βρίσκαμε δημοσιονομικό χώρο και καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα καινούργιο δημοσιονομικό πλαίσιο Ευρωπαϊκό από το οποίο δεσμευόμαστε, πιο αυστηρό από ότι είχαμε τα τελευταία χρόνια, με πολύ συγκεκριμένους στόχους, με σκληρά όρια δαπανών, αν η οικονομία μας αποδίδει περισσότερα ναι θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες, κάτι που αν συμβεί η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κάτι το οποίο θα έχει όφελος και για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις. Οι εργοδοτικές εισφορές είναι πιο ψηλά από εκεί που θα θέλαμε είναι βέβαια ανταποδοτικές αλλά παρα ταύτα είναι μια άμεση επιβάρυνση αυτή τη στιγμή για τον εργαζόμενο και για την επιχείρηση.

Νωρίτερα για την ακρίβεια είχε δηλώσει: «Είναι πραγματικό πρόβλημα όχι μόνο στην Ελλάδα και δεν είμαστε πρωταθλητές, Υπάρχει στην Ευρώπη στην Αμερική. Η Ελλάδα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και ίσως πολλοί ξεχνούν ότι χάσαμε μια δεκαετία όπου απωλέσαμε το 25% του πλούτου και προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Υλοποιούμε μία πολιτική σταθερής αύξησης των μισθών. Παρεμβαίνουμε και έχουμε βάλει και μεγάλα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Ο e-καταναλωτής είναι ένα εργαλείο ώστε οι καταναλωτές να φτιάξουν το φθηνότερο καλάθι. Αναγκάζει τα ίδια τα σούπερ μαρκετ να μπουν σε ανταγωνισμό, ήδη βλέπουμε μειώσεις τιμών.»

«Η χώρα εχει καταφέρει να κατακτήσει την δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε μειώσει τη φοροδιαφυγή» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα δηλωθέντα εισοδήματα και τη φοροδιαφυγή ανέφερε: - Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όποιος νομίζει μπορεί να προσφύγει και να αποδείξει ότι τα εισοδήματα που δηλώνει είναι τα πραγματικά. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει. Μπορεί να έχουμε υποστεί και κάποιο πολιτικό κόστος γι’ αυτές τις παρεμβάσεις. Από το 2019 μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε φόρους στις γονικές παροχές, την έκτακτη εισφορά, η φορολογική μας πολιτική είναι στήριξη της μεσαίας τάξης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή: staratalogia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis