Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet_39_intime
18:30 | 13/05/2024

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!!

   Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!!! Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η σημασία, βαρύτητα και σπουδαιότητα της Κυβέρνησης στο λειτούργημα που επιτελεί ο Έλληνας Αστυνομικός είναι μηδενική!!! Είναι πασίδηλα προφανές  για την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία ότι μείζον ζήτημα αποτελεί ΜΟΝΟ η αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού επιχειρείται αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού χωρίς προηγούμενο!!

   Έπειτα από την αυταρχική και ντροπιαστική τροπολογία που κοστολογεί την αξιοπρέπεια διαμονής ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ στο πλαφόν των 30 Ευρώ την ημέρα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, κατατάσσοντας τους Έλληνες Αστυνομικούς σε πολίτες τριτοκοσμικής χώρας, καθώς με αυτήν την πενιχρή αποζημίωση μόνο σε τρώγλη ή σε παγκάκι θα μπορέσεις να διανυκτερεύσεις, ακολούθησε η εξαναγκαστική ΠΑΡΑΤΥΠΗ τρίμηνη απόσπαση 31 αστυνομικών και 9 οχημάτων από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Κεντρικής Μακεδονίας στην Αττική.  Πρόκειται ολοφάνερα για παράτυπη διαταγή, καθώς οι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες που απαιτεί ο νόμος για την εκτέλεση αποσπάσεων υφίστανται μόνο στη σφαίρα φαντασίας κάποιων και δεν είναι υπαρκτές. Η σημαντική μετακίνηση υπηρεσιακών οχημάτων από την επαρχία στην Αθήνα προκαλεί οργή και θυμηδία, καθώς τα υπηρεσιακά οχήματα κατανέμονται με μέριμνα του Αρχηγείου στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας ελάχιστα εξ’αυτών στην περιφέρεια.

    Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τα κατάφεραν!! Επανέφεραν την Ελληνική Αστυνομία και τους συναδέλφους στις μαύρες περιόδους των μεταβατικών αποσπασμάτων της δεκαετίας του 1990, τότε που οι συνάδελφοι δεν ήξεραν που θα εκτελέσουν υπηρεσία και που θα καταλύσουν, όπως και τώρα που οι συνάδελφοι μας δε θα βρίσκουν πουθενά κατάλυμα για να ξεκουραστούν.   

  Στο πρόσφατό συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο κ. Αρχηγός αποδέχτηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας να τεθεί  ‘’υπηρεσιακός πατέρας’’ όλων των συναδέλφων στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την εξυγίανση του λειτουργήματος που επιτελεί ο Έλληνας Αστυνομικός σε ολόκληρη τη Χώρα, αλλά αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν το εννοούσε αφού ουσιαστικά εφαρμόζει το ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ….

   Ηλίου φαεινότερο είναι ότι Πολιτική & Φυσική Ηγεσία όχι μόνο δεν προτίθενται να διορθώσουν τις προαναφερθείσες αδικίες, αφού είναι εμπνευστές αυτών, το  λόγο τώρα έχει μόνο ο Πρωθυπουργός της Χώρας.

   Κύριε Πρωθυπουργέμια αναδρομή σας στην παγκόσμια πολιτική ιστορία θα σας βεβαιώσει ότι όσες φορές δόθηκαν ΄΄λευκές επιταγές’’ σε κάποιον για τη διοίκηση και οργάνωση ενός τομέα του Κράτους, αυτό επέφερε τα αντίθετα αποτελέσματα ένεκα έπαρσης και αλαζονείας…..Απόρροια τέτοιων συμπεριφορών είναι η δυσμενής και καταχρηστική αντιμετώπιση στους συναδέλφους μας που ΄΄με το στανιό΄΄ πρέπει να αποσπαστούν στην Αττική. Προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψουν τα υποτιθέμενα κενά που θα κάλυπταν οι 2.500 αστυνομικοί που εσείς εξαγγείλατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας ότι θα επέστρεφαν από τα Επίσημα σε μάχιμες υπηρεσίες, τους οποίους όμως δεν δύναται κανείς να ακουμπήσει. Καλούμε τους υπεύθυνους αν τολμούν να αποδείξουν με αριθμούς το αντίθετο.

   Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις άδικες, εξαναγκαστικές και υπερβολικές σε αριθμό αποσπάσεις και καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να προβούν στην αναστολή εκτέλεση τους, υποδεικνύοντας μας συγχρόνως ποια είναι τα καταλύματα που μπορεί κάποιος να διαμείνει αξιοπρεπώς με 30 Ευρώ ημερήσια αποζημίωση και αφού πρωτίστως διανυκτερεύσουν οι ίδιοι τους σε αυτά, τότε θα μπορέσουμε να διαμείνουμε και εμείς.

    Από τους βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας αναμένουμε να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε αυτές τις συμπεριφορές που μεταχειρίζεται τον Έλληνα Αστυνομικό ως τσουβάλι κατατάσσοντας τον σε πολίτη τριτοκοσμικής χώρας, αφού ως φτωχός συγγενής του δημοσίου δικαιούται το ‘’γενναιόδωρο’’ ποσό των 30 Ευρώ για τη διανυκτέρευση του στην Αθήνα.  

   Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να ενσκήψει στα προβλήματα μας αφουγκραζόμενος την αγωνία και την οργή μας, αποδεικνύοντας ότι οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για στήριξη των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων Αστυνομικών δεν αποτελούν απλά πομφόλυγες αλλά και για το γεγονός ότι σε πολλά ζητήματα δόθηκαν λύσεις όταν οι αρμόδιοι υπουργοί δεν τις έβρισκαν όχι γιατί δεν μπορούσαν αλλά γιατί δεν ήθελαν.

   Οι εξαναγκαστικές μετακινήσεις με συνθήκες φτωχοποίησης κινούνται επαναφέρουν οδυνηρές θύμησες και αλήστου μνήμης λογύδρια του τύπου ‘’θα σε στείλω στον Έβρο’’, που από ότι φαίνεται κάποιοι αποτελούν θιασώτες αυτών και επιθυμούν διακαώς την επαναφορά αυτών των αυταρχικών περιόδων. 

  Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε και αναμένουμε να παρέμβετε άμεσα για την διακοπή αυτών των καταχρηστικών και άδικων συμπεριφορών απέναντι στους συναδέλφους μας, μετουσιώνοντας σε πράξη την εκτίμηση και το σεβασμό σας απέναντι στους Έλληνες Αστυνομικούς.

  ΑΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ.

    ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

                            ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

   Ο Πρόεδρος της

Ε.Α.Υ.Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

     Απόστολος

    ΜΟΥΡΤΗΣ

 

 

   Ο Πρόεδρος της

  Ε.Α.Υ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

   Τριαντάφυλλος

   ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ

 

 

  Ο Πρόεδρος της

  Ε.Α.Υ. ΣΕΡΡΩΝ

     Αναστάσιος

  ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

 

 

     Ο Πρόεδρος της

 Ε.Α.Υ.Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

       Γεώργιος

ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

    Ο Πρόεδρος της

  Ε.Α.Υ.Ν ΠΕΛΛΑΣ

    Κωνσταντίνος

    ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ

 

 

   Ο Πρόεδρος της

    Ε.Α.Υ. ΠΙΕΡΙΑΣ

     Γεώργιος

      ΦΟΛΙΟΣ

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis