Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αρχιφύλακας
19:14 | 17/03/2024

Γράφει ο Δαμιανός Αθανασίου (πηγή:   dimokratiki.gr)

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως «ανέκδοτο» στις τάξεις των αστυνομικών

Διαβάστε επίσης

Μια υπόθεση που είχε προκαλέσει θόρυβο ως «ανέκδοτο» στις τάξεις των αστυνομικών της Ρόδου θα απασχολήσει μετά την άσκηση έφεσης κατά ομόφωνης αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την 2α Απριλίου 2024.

Αρχιφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αναγνωρισμένης προσφοράς στο σώμα των αστυνομικών της Ρόδου βρίσκεται για δεύτερη φορά υπόλογος παρά την πανηγυρική αθώωσή του τον Μάιο του 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για… δωροληψία με ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα!!!

Μάρτυρας στην δίκη θα παραστεί για δεύτερη φορά ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος που κατέστησε σαφές στο πρωτόδικο δικαστήριο ότι η υπόθεση δεν έχει αντικείμενο όσο και η κατηγορία, ενώ ως συνήγορος υπεράσπισης του αρχιφύλακα παρίσταται ο κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Ο αρχιφύλακας τον Σεπτέμβριο του έτους 2018 υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, και στο πλαίσιο της υπηρεσίας του ασχολήθηκε με υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος μαζί με έναν ηλικιωμένο ημεδαπό (ήδη αποβιώσαντος την 17η-05-2020) είχαν συστήσει εταιρία και ήταν συνεργάτες, ο τελευταίος δε έτρεφε ιδιαίτερα αισθήματα για τον πρώτο, θεωρώντάς τον μέλος της οικογένειάς του.

Η υπόθεση αυτή εξιχνιάστηκε τον Απρίλιο του έτους 2018, με τη συμβολή του αρχιφύλακα. Ο τελευταίος, νιώθοντας υποχρέωση να ευχαριστήσει όσους συνετέλεσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής, ζήτησε από το δικηγόρο του κ. Κουτσούκο να του υποδείξει ποιοι αστυνομικοί ήταν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην έρευνα.

Αυτός του υπέδειξε διάφορα πρόσωπα, επισημαίνοντας την ουσιώδη συμβολή και του κατηγορουμένου. Τότε, ο ηλικίας 78 ετών περίπου ημεδαπός, του ζήτησε να συναντήσει τον κατηγορούμενο για να τον ευχαριστήσει και δια ζώσης και πράγματι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κουτσούκου παρουσία του.
Σε αυτή ο 78χρονος προσέφερε ως ευχαριστήριο στον κατηγορούμενο μη εξακριβωθέν χρηματικό ποσό, πλην όμως αυτός ρητά αρνήθηκε να το λάβει.

Στη συνέχεια και λόγω της ανασφάλειας που ένιωθε ο 78χρονος λόγω της ηλικίας του και της διαμονής του σε απομακρυσμένη και ερημική περιοχή, ζήτησε από τον κ. Κουτσούκο το τηλέφωνο του αρχιφύλακα προκειμένου να τον καλέσει εάν είχε ανάγκη κι αυτός του το έδωσε.

Ακολούθησαν επανειλημμένα τηλεφωνήματά του προς τον αρχιφύλακα, προκειμένου να του δώσει ένα δώρο, καθώς ένοιωθε ότι είχε υποχρέωση και ο κατηγορούμενος αρνούνταν.

Εν τέλει, του απέστειλε ένα γεωργικό – χορτοκοπτικό μηχάνημα μάρκας «Husqvarna Riden» τύπου 525D ιδιοκτησίας του.
Το μηχάνημα αυτό ο αρχιφύλακας αποθήκευσε αρχικά στην αυλή ενός φιλικού του προσώπου και στη συνέχεια έξω από πρατήριο βενζίνης. Ωστόσο, παρότι δεν επέστρεψε άμεσα το εν λόγω μηχάνημα, αποδείχθηκε ότι δεν είχε δόλο να το λάβει ως αθέμιτο ωφέλημα για τη συμβολή του στην εξιχνίαση της προαναφερόμενης ποινικής υπόθεσης, αλλά περισσότερο να ικανοποιήσει την επιθυμία του ηλικιωμένου. Και τούτο διότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε χρήση για το εν λόγω αγροτικό μηχάνημα, ενώ δεν προέβη και σε καμία ενέργεια για να το εκποιήσει και να επωφεληθεί από το τίμημα, αφού δεν επιχείρησε να το φέρει στο όνομά του.

Πέραν τούτων, ο ίδιος το είχε αποθηκευμένο σε κοινή θέα και μάλιστα στο πρατήριο βενζίνης που προμηθεύονται με καύσιμα τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 8η Ιουνίου 2023 Εισαγγελέας που υπηρετούσε στην Ρόδο άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως καθώς έκρινε ότι υπήρξε εσφαλμένη εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων.

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή θεωρεί επιβαρυντικό ότι είχε στην κατοχή του επί 18 μήνες, φυλασσόμενο, σε χώρο βενζινάδικου το μηχάνημα.

Πηγή:   dimokratiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis