Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:22 | 16/04/2024

H επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

Διαβάζω το τελευταίο χρονικό διάστημα συνέχεια παράπονα για τις αποσπάσεις των Αστυνομικών και το δυσθεώρητο ποσο που τους καταβάλλεται. Κανένας όμως δεν έθεσε το θέμα στην πραγματικη του βάση. Καταρχήν το ποσο της αποζημίωσης σε μία απόσπαση ανέρχεται στο αστρονομικό ποσο των 29.34 ευρώ ημερήσια, αυτό το ποσό είναι τα έξτρα χρήματα εκτός έδρας. Μα εδώ γράφουν 4-5 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Ο δημόσιος υπάλληλος στην προκειμενη ο αστυνομικός λαμβάνει το χρηματικό ποσο των 80 έως 104 ευρώ ημερησίως για διαμονή, δηλαδή για ξενοδοχείο. Οπότε δεν είναι χρήματα που τα παιρνει και τα κρατάει. Αν βρει ξενοδοχείο με 60 ευρώ την ημέρα και η απόδειξη που κοπεί είναι για 60 η υπηρεσία θα του πληρωσει 60.Τα ανωτέρω ποσα είναι για Αθήνα και Θεσσαλονίκη 104 ευρώ καθώς και για τουριστικούς προορισμους την θερινή μόνο περιοδο.

Για τα λοιπά είναι 80 από 40 ευρώ που ήταν "κολλημένα" για δεκαετίες. Σας έχει πει κανένας ότι θα ξεσπιτωθει ο αστυνομικός και θα παει ας που στην Κω και θα μένει σε ένα κοντέινερ με άθλιες συνθήκες, γιατί με 40 ευρώ μόνο εκεί βρίσκει! Μήπως σε μερικούς δεν αρέσει ο αστυνομικός να έχει την αξιοπρέπεια του γιατί φαίνεται να ενοχλεί πολυ αυτό. Το πραγματικό προβλημα είναι η έλλειψη προσωπικου, 5.000-10.000 , ποιος ξέρει ακριβώς.

Οι ελλείψεις αυτές κουκουλώνονται με τις αποσπάσεις και δεν φτάνει αυτό βγαίνουν και κατηγορουν το προσωπικο για την κατάσταση αυτή. Γιατί η Υπηρεσία δεν φροντίζει μαζικά να βρει κατάλυμα στους αποσπασμένους, θα αγοράσει σε τιμή χονδρική και θα βγάλει τους αστυνομικούς και από τον βραχνα της αναζήτησης. Η ενίσχυση υπηρεσιών που δέχονται τεράστιο φόρτο δουλειάς δεν χωρεί παιχνιδια ούτε και αναβολές.

Τι μπορεί να συμβεί για να υπάρχει εξομάλυνση; Εισαγωγή τουλάχιστον 4πλασιου αριθμου αστυνομικών στις σχολές και ένα συστημα επιλογής με κριτήρια των Αστυνομικών προς απόσπαση, λαμβάνοντας υπόψη τους μήνες απόσπασης την τελευταία 3 ετια και όχι το τηλέφωνο από το γραφείο του βουλευτή και του υπουργού. Καλά θα κάνουν τα πικραμενα παπαγαλακια της Αστυνομίας να πάψουν να διαρρέουν αναληθιες που πλήττουν την εικόνα του Σώματος. Πρόσληψη προσωπικου και σειρά προτεραιοτητας για να σταματήσει η αδικία με τους αποσπασπασακηδες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis