Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΑ
18:30 | 04/10/2022

Γράφει ο Χρήστος Μπαλάσκας

"Περί ανδραγαθίας Ν.6.

Διαβάστε επίσης

Συνέχεια:

22/2/2000 Το περιπολικό της άμεσης δράσης Αττικής Β 8-3/Β αλλαγής, με πλήρωμα τον Ν.Κ. και τον Π.Α. είχε ως τομέα ευθύνης την περιοχή της Πετρούπολης.

Μετά απο ένα συνηθισμένο σήμα του κέντρου, οι αμεσοδρασίτες εντόπισαν έναν άνδρα να τρέχει κρατώντας ένα σάκο ταξιδίου και να προσπαθεί να απομακρυνθεί απο το περιπολικό.

Αμέσως οι συνάδελφοι του ζήτησαν να σταματήσει για να κάνουν τον έλεγχο.

Εκείνος όμως έβγαλε απο τον σάκο ένα αυτόματο όπλο τύπου kalashnikov και προσπάθησε να τους πυροβολήσει.

Ο οδηγός του περιπολικού τέλεια εκπαιδευμένος, αμέσως έβγαλε το πιστόλι του και μέσα απο το όχημα κατάφερε να πυροβολήσει τον άνδρα ο οποίος τον σημάδευε.

Το ίδιο και ο συνοδός ο οποίος είχε εξέλθει του περιπολικού.

Μία απο τις σφαίρες βρήκαν τον κακοποιό στο κεφάλι. (Φορούσε αλεξίσφαιρο και οι σφαιρες του συνοδού τον βρήκαν στο στήθος χωρίς αποτέλεσμα).

Ο εν λόγω σκοτώθηκε επι τόπου.

Στο σάκο του κακοποιού βρέθηκε ακόμα ένα υποπολυβόλο τύπου mp-5, αρκετές σφαίρες, ένας ασύρματος στη συχνότητα της αστυνομίας, ζυγαριά ακριβείας και πολλά χαρτονομίσματα.

Ο νεκρός τελικά αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Νικολάι Γκορέα

. Ένας απο τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής με περιπολικά της ομάδας (Σ) η οποία είχε γίνει πρίν λίγες ημέρες στην πλατεία Βάθης και ο οποίος είχε διαφύγει. Και όλα αυτά ξεκίνησαν πάλι απο έναν απλό αστυνομικό έλεγχο.

Οι συνάδελφοι της άμεσης δράσης των περιπολικών τιμήθηκαν απο την πολιτεία με το μετάλλιο της ανδραγαθίας και προήχθησαν στον επόμενο βαθμό.

Αν αυτό το περιστατικό δεν καταδεικνύει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού, τότε ποιό;

Απλή η ερώτηση, σύνθετη η απάντηση. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis