Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:59 | 03/06/2023

Οι νομοθέτες της πολιτείας της Νέας Υόρκης ετοιμάζουν ένα νέο νομοσχέδιο που θα απονείμει ισόβιες συντάξεις στα παιδιά της δολοφονηθείσας αστυνομικού του NYPD Miosotis Familia - η οποία σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στο Μπρονξ το 2017.

Η πρόταση έρχεται μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να κλείσει ένα νομικό κενό που παρακρατεί ισόβια οφέλη από τα παιδιά μονογονεϊκών αστυνομικών, αναφέρει η New York Post.

Διαβάστε επίσης

Ο βουλευτής Jeffrey Dinowitz (D-Bronx), ένας από τους συνυποστηρικτές του νομοσχεδίου, είπε ότι το μέτρο θα παρέχει υποστήριξη στα τρία παιδιά της Familia.

Σύμφωνα με τον νόμο, τα παιδιά μονογονεϊκών αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν δικαιούνται ισόβιες συντάξεις — ένα επίδομα που χορηγείται στους συζύγους και τους γονείς των αστυνομικών του NYPD.

Η Miosotis Familia, μια αστυνομικός του NYPD με 12 χρόνια στο Σώμα, καθόταν σε ένα περιπολικό της αστυνομίας στις 5 Ιουλίου 2017, όταν ο ένοπλος Alexander Bonds την πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο Μποντς σκοτώθηκε αργότερα από πυρά της αστυνομίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis