Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 29/08/2022

Επίγνωση του άδικου χαρακτήρα τω πράξεων του είχε ο άνδρας που δολοφόνησε την Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο,

Τα παραπάνω επισημαίνει η εισαγγελέας σε μία πρόταση «καταπέλτη» για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της άτυχης Γαρυφαλλιάς, υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

Διαβάστε επίσης

Η εισαγγελέας με την πρότασή της ζητά ο κατηγορούμενος να παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της
Αθήνας προκειμένου να δικαστή για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. .

Μάλιστα, με την πρότασή της καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο οποίος υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, στην πρόταση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Νάξου προς το αρμόδιο Συμβούλιο αναφέρεται ότι:

*ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο δόλο

*ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

*είχε επίγνωση του άδικου των πράξεων του

Η εισαγγελέας αξιολόγησε και τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που παρήγγειλε η ανακρίτρια Νάξου, καθώς ένα από τα βασικά επιχειρήματα του 31χρονο κατηγορούμενου υ ήταν ότι πάσχει από χρόνια ψυχική ασθένεια.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός κατέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, τονίζοντας ότι είχε πλήρη καταλογισμό, όταν διέπραττε το έγκλημα.

Αίτημα της οικογένειας για εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλιάς, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Star για αυτή την εξέλιξη, ανέφερε ότι πλέον ο καθ’ ομολογία δράστης θα κριθεί ως ένας απολύτως υγιής κατηγορούμενος.

Τώρα, εκκρεμεί η απάντηση στο αίτημα της οικογένειας, προκειμένου να γίνει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Γαρυφαλιά είχε βρει τραγικό θάνατο στις 16 Ιουλίου 2021 στη Φολέγανδρο, όπου είχε πάει για διακοπές με τον 31χρονο στο νησί.

Μετά από ένα καυγά του ζευγαριού, ο κατηγορούμενος χτύπησε την κοπέλα και την πέταξε στον γκρεμό,

Ο 31χρονος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

Σημειώνεται, ότι τον τελικό λόγο στην υπόθεση έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Νάξου, το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί περί της παραπομπής ή μη σε δίκη του κατηγορούμενου καθώς και για το νομικό χαρακτηρισμό της κατηγορίας για την οποία θα δικαστεί.

vradini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis