Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ.
22:51 | 24/08/2022

Συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 37χρονο που κατηγορούνταν για εξύβριση και απειλή σε βάρος αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε γειτονιά της πόλης της Ρόδου όπου διαμένει ο 37χρονος Ρομά με την οικογένειά του.

Εκεί μετέβησαν μετά από καταγγελία των περιοίκων οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου για να διακριβώσουν διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν πήγαν εκεί δεν διαπίστωσαν κάποια φασαρία, ωστόσο, προτού ακόμη χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού όπου διαμένει ο 37χρονος, βγήκε έξω και μαζί με έναν ακόμη ομόφυλό του που δεν έχει συλληφθεί, άρχισαν να τους εξυβρίζουν και να απειλούν τόσο τους ιδίους, όσο και τις οικογένειές τους.

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν επίσης στο δικαστήριο πως οι δύο άνδρες ήταν σε έξαλλη κατάσταση και δεν ηρέμησαν καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου, ενώ πρόσθεσαν πως αρκετές φορές, καλούνται στη συγκεκριμένη κατοικία μετά από καταγγελίες της γειτονιάς ότι κάνουν φασαρία.

Από την πλευρά του, απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, τόσο ο κατηγορούμενος όσο και ο συνήγορός του κ. Στέλιος Αλεξανδρής, αποδέχτηκε μόνο την κατηγορία της εξύβρισης και όχι της απειλής, κάτι που τονίστηκε ότι έκανε προς τους αστυνομικούς ο Ρομά που διαφεύγει της σύλληψης.

Μάλιστα, ο 37χρονος ζήτησε και συγγνώμη για αυτή του τη συμπεριφορά, και πρόσθεσε ότι πράγματι νωρίτερα (προχθές βράδυ) είχαν μουσική γιατί έκαναν ένα μικρό γλέντι στο σπίτι του, όμως στις εννέα το βράδυ έκλεισαν τη μουσική. 

«Ο κουμπάρος μου (ο έταιρος Ρομά που δεν συνελήφθη) φώναζε. Εγώ ζήτησα συγγνώμη από τους αστυνομικούς, μου είπαν εντάξει μπείτε μέσα τώρα και μπήκα» είπε χαρακτηριστικά ο 37χρονος.

Στην πρότασή της η κ. εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως κατηγορείται χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού, δηλώνοντας πως είχε τελέσει όλες τις πράξεις όπως είπαν και οι μάρτυρες, ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που γίνονται από περίοικους για συνεχόμενη όχλησή τους από τον 37χρονο.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε απειλή (ήταν δύο οι πράξεις) και φυλάκιση 3 μηνών για κάθε εξύβριση, δηλαδή κατά συγχώνευση, επιβλήθηκε στον 37χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κα. Εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο, ο 37χρονος να εκτίσει στη φυλακή τις 20 ημέρες από την ποινή του και να ανασταλεί το υπόλοιπο αυτής υπό τον όρο της μετοίκησής του από τη συγκεκριμένη περιοχή που διαμένει, πρόταση όμως που δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο.

Πηγή:  rodiaki.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis