Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:58 | 08/08/2022

Η σύλληψη του 22χρονου Πακιστανού που δολοφόνησε την 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι ήταν ένα μεγάλο «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία.

Οι έρευνες απέφεραν καρπούς και ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη. Με τον τρόπο αυτό έκλεισε ένας κύκλος ερευνών για να ανοίξει ένας άλλος. Οι αστυνομικοί αναζητούν εφεξής το ενδεχόμενο ο καθ’ ομολογία δολοφόνος να είχε συνεργούς στο σχέδιο διαφυγής του. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση δεν αποκλείεται να έχουμε κατηγορούμενους για υπόθαλψη.

Διαβάστε επίσης

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από την αστυνομική έρευνα είναι ποιοι παρείχαν καταφύγιο στον 22χρονο, ποιοι –και εάν- του έδωσαν καινούργιες κάρτες sim (αφού πρώτα εκείνος πέταξε το κινητό του τηλέφωνο και το κινητό της 17χρονης) αλλά και ποιοι μπορεί να τον βοήθησαν να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο 22χρονος πέρασε το βράδυ της Τρίτης και το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εκτιμάται ότι είχε «επαφές» που θα τον βοηθούσαν να φύγει από τη χώρα. Ίσως δεν είναι τυχαίο, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ότι το πρώτο πράγμα που είπε σε ομοεθνείς του μετά το έγκλημα ήταν: «Θα φύγω για Θεσσαλονίκη».

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν οι τρεις Πακιστανοί, με τους οποίους συνταξίδεψε μέχρι τη Βόρεια Μακεδονία και οι οποίοι επεστράφησαν ως παράτυποι μετανάστες στη χώρα μας.

Το παρελθόν του 22χρονου καλύπτεται από μυστήριο. Και αυτό γιατί είχε δηλώσει στις Αρχές δύο διαφορετικά ονόματα, τρία διαφορετικά επίθετα, τρία πατρώνυμα και τέσσερα μητρώνυμα, όπως και δύο διαφορετικές ημερομηνίες γεννήσεως. Στη μία περίπτωση δήλωνε ότι γεννήθηκε το 1999 και σε μία άλλη περίπτωση το 2001.
Οι έμπειροι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα του στη Βόρεια Ελλάδα. μία ημέρα πριν περάσει τα σύνορα, ειδοποίησαν τις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, ότι υπήρχε ισχυρή πιθανότητα ο φυγόδικος να βρεθεί στα εδάφη τους.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύλληψή του, ενσωματώθηκε σε γκρουπ τεσσάρων ανδρών από το Πακιστάν που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς την Κεντρική Ευρώπη. Κατάφερε να περάσει το τελωνείο των Ευζώνων χωρίς τα νόμιμα έγγραφα αλλά πιάστηκε από περιπολίες των Σκοπιανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούσε στην Επιτροπή χορήγησης Ασύλου, αίτημά του, που δεν εξετάστηκε γιατί ουδέποτε συμπλήρωσε το φάκελό του, με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Το μοιραίο απόγευμα της 1ης Αυγούστου, που φέρεται ότι έπνιξε με τα χέρια του την άτυχη Νικολέτα, επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο και τον ενημέρωσε ότι θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Συναντήθηκε με φίλο του στο σταθμό Λαρίσης και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε τρένο για τη συμπρωτεύουσα.

Σήμερα Δευτέρα στις 10.00 το πρωί θα περάσει το κατώφλι της Ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis