Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:38 | 29/09/2022

Τροπολογία για το περιθώριο μεικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλετ και άλλα στέρεα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στη θέρμανση κατατέθηκε στη Βουλή. Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα ψηφιστεί σήμερα.

Συγκεκριμένα, το περιθώριο μικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλετ και άλλα στέρεα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους πριν από την  1η Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα πρέπει να κινηθούν οι επιχειρήσεις

Για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια, υποχρεούνται να υποβάλλουν εντός προθεσμίας δυο ημερών δήλωση με τα στοιχεία των αποθεμάτων τους σε:

- καυσόξυλα παντός είδους,

- πέλετ

- μπρικέτες,

- προσάναμμα

- δαδί

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται ανώτατο όριο κέρδους, με βάση τα καταγεγραμμένα επίπεδα της 31/12/2021, και στους προμηθευτές ή εμπόρους λιανικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πρόστιμα στους παραβάτες

Όποια επιχείρηση παραβαίνει το πλαφόν να κινδυνεύει με πρόστιμο 5.000 ευρώ έως ένα 1.000.000 ευρώ.  Το πλαφόν κέρδους εφαρμόζεται ανά μονάδα μέτρησης -δηλαδή ανά κιλά ή κυβικά- αντίστοιχα με τα ισχύοντα πέρσι.

Η υποβολή ανακριβούς δήλωσης σημαίνει:

- κατάσχεση των εμπορευμάτων που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς, και

- διοικητικό πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis