Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:14 | 28/07/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη από αναγνώστη μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

"Αγαπητο policenet, αν και δεν είμαι αστυνομικός, σας διαβάζω εδώ και αρκετά χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και που δίνετε την ευκαιρία να ενημερωνόμαστε για θέμα που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας, μια και είμαστε πολύ αυτοί που τα αγαπάμε και τα σεβόμαστε.

Θα ήθελα να μοιραστώ μια πρόσφατη εμπειρία μου μαζί σας και με τους αναγνώστες σας. Ένα βράδυ πριν από περίπου 3 μήνες χρειάστηκε να επισκεφθώ το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μου. Να σας πω ότι κατοικώ στη Νοτιοανατολική Αττική.

Αιτία της επισκέψεως μου ήταν, το γεγονός ότι χρειαζόμουν  τη συμβουλή των Αστυνομικών δεδομένου ότι ένα από τα άτομα του στενού μου συγγενικού περιβάλλοντος αντιμετωπίζει σοβαρή ψυχιατρική πάθηση και φοβόμαστε ακόμα και για τη ζωή του.

Τα όσα όμως θελω να σας εξιστορήσω δεν αφορούν την αιτία της επίσκεψης μου στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά τα όσα έζησα εκεί.

Στην είσοδο με υποδέχθηκε ένας νεαρός Αστυνομικός. Είμαι βεβαιως πως ήταν το πολύ 20 ετών. Ηταν ευγενέστατος και αφού  με ρώτησε τι χρειάζομαι, με πήγε στο Γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Εκει με υποδέχθηκε ένας ακομα ευγενέστατος Αστυνομικός που αφού με ρώτησε για το πρόβλημα μου, πραγματικά έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να με βοηθήσει. Το εντυπωσιακό όμως ήταν πως και ο συγκεκριμένος Αστυνομικός είναι πολύ νεαρός σε ηλικία.

Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας μου διέθεσε περίπου 40 λεπτά και σε αυτό το διάστημα μπηκαν στο γραφείο του δυο ακόμα νεαροι ενστολοι για να πάρουν εξοπλισμούς.

Εκεί λοιπόν δεν μπορεσα να συγκρατηθω και τόλμησα να τους ρωτησω πότε αποφοίτησαν από τις σχολές τους. Όλοι τους μου είπαν πως έχουν κάτω από ένα χρόνο που αποφοίτησαν.

Κλείνοντας ... και για να μην σας κουράζω σκεφτηκα πως ο συγκεκριμένοι νεαροί Αστυφύλακες (το πολύ 20 ετών) έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ... Τους έβλεπα και τους χαιρόμουν.

Ωστόσο αναρωτήθηκα, δε θα έπρεπε να υπάρχει η μέριμνα να παρευρίσκεται μαζι τους και κάποιος μεγαλύτερο ηλικιακά Αστυνόμος με περισσότερα έτη εμπειρίας;

Παρακαλώ θερμά να μην με παρεξηγήσετε. Το λέω μόνο και μόνο για να αισθάνονται και οι συνάδελφοι σας καλύτερα αλλά και γιατι κάποιες καταστάσεις απαιτούν μεγαλύτερη εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα παιδιά ήταν ευγενέστατα. Λεβεντόπαιδα! Το επίπεδο της Αστυνομίας έχει αναίβει σημαντικά και εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ πολύ."

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis