Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:41 | 28/07/2022

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε για ένα ζήτημα το οποίο είχε επιλυθεί κατά το παρελθόν ύστερα από παρέμβαση της Ένωσής μας. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α., ήτοι από τις μάχιμες Υπηρεσίες αυτής, καλούνται τις τρέχουσες ημέρες όπως ενισχύσουν την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, προκειμένου να απασχοληθούν σε μέτρα και χειρισμό συστημάτων ελέγχου Χ-RAY κατά την επίσκεψη επισήμου, στερώντας τους από τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. και εις βάρος της αστυνόμευσης για την οποία φορολογείται ο Έλληνας πολίτης.

Διαβάστε επίσης

  Διερωτόμαστε αν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συνέχεια ή όχι. Ειδάλλως δεν εξηγείται ο λόγος που δεν τηρείται η υπ’ αριθ. 1519/19/289972 από 07/02/2019 Διαταγή του Α.Ε.Α.,σύμφωνα με την οποία η Γ.Α.Δ.Α. και οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της, είχαν διαταχθεί να παύσουν την διάθεση αστυνομικών για την λήψη μέτρων ασφάλειας και χειρισμό συσκευών X-RAY για όλες τις εκδηλώσεις και επισκέψεις επισήμων στην Αττική, με γνώμονα την ειδική αποστολή και το διακριτό ρόλο έκαστης εμπλεκόμενης Υπηρεσίας  της Ελληνικής Αστυνομίας !!!

  Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες μετά την κατάθεση Υπομνήματος στον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., εντός του οποίου αναφέραμε ξεκάθαρα την αδήριτη ανάγκη αποδέσμευσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών από τις εκατοντάδες φυλάξεις κάθε λογής στόχων και μέτρων Ασφάλειας – Τάξης – Τροχαίας.

  Διαμηνύουμε ότι ως Ένωση δεν θα ανεχτούμε στο μέλλον προσπάθεια παγίωσης κατάστασης με παρόμοια Διαταγή, η οποία αναιρεί στην ουσία τον εαυτό της.

  Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι διατάσσονται οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που θα ενισχύσουν την Γ.Δ.Π.Ε.&Ε.Σ. να φέρουν «κοστούμι και γραβάτα», δίχως αυτοί να υποχρεούνται να διαθέτουν το συγκεκριμένο είδος ιματισμού.

  Δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε επίσης ότι οι συνάδελφοι που εργάζονται στην Γ.Δ.Π.Ε.& Ε.Σ. καθημερινά φέρνουν εις πέρας την αποστολή τους, εργαζόμενοι αγόγγυστα πέραν του ωραρίου τους, εξαιτίας της μη ορθολογικής κατανομής του προσωπικού εντός της ίδιας Διεύθυνσης.

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δικαιότερη κατανομή δύναμης – μέτρων – φυλάξεων στόχων, ώστε να υπάρξει επιτέλους εξισορρόπηση ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες μεταξύ ατροφικών και υπερτροφικών Υπηρεσιών. Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν θα κατασπαταλάται αστυνομικό προσωπικό μονόπλευρα, δεν θα δυσχεραίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό η καθημερινή λειτουργία και οι τρέχουσες ανάγκες των μάχιμων Υπηρεσιών και δεν θα διαταράσσεται συνεχώς ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων Αστυνομικών.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis